Birourile ajustabile, o soluție pentru reducerea sedentarismului la locul de muncă?

©

Autor: Redacția ROmedic

Birourile ajustabile, o soluție pentru reducerea sedentarismului la locul de muncă?
Conform unui grup de cercetători britanici, numărul de studii care asociază sedentarismul-inclusiv timpul petrecut la job, cu incidența bolilor cardiovasculare, diabet și anumite forme de cancer, este în creștere.

65-75% din timpul de lucru petrecut la birou se desfășoară sedentar, preponderent în fața calculatorului, de aceea, oamenii de știință au publicat în British Journal of Sports Medicine, o serie de recomandări. Acestea sunt adresate atât angajatorilor cât și angajaților și au la bază rezultatele unor studii realizate pe observație și retrospectivă.

Oamenii care au o muncă sedentară sunt sfătuiți să-și organizeze biroul și activitățile astfel încât să alterneze timpul petrecut pe scaun cu statul în picioare folosind birouri ajustabile, care permit reducerea timpului petrecut în aceeași poziție.

Cercetătorii susțin că alternarea modalităților de lucru la birou ar putea reduce semnificativ oboseala, durerile articulare și osoase și le recomandă angajaților să lucreze din picioare, cumulat, cel puțin două ore pe zi.

În plus, angajatorii ar trebui să avertizeze personalul cu privire la riscurile statului pe scaun pentru perioade lungi de timp, atât la birou cât și acasă și sunt încurajați să promoveze beneficiile altor obiceiuri sănătoase, cum ar fi adoptarea unei alimentații echilibrate și renunțarea la fumat.

Există deja mai multe companii care au început să facă schimbări în mediul de lucru, introducând birouri care le permit angajaților să lucreze și din picioare, evitând astfel statul în aceași poziție pentru o perioadă lungă de timp.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 15-12-2019 | creare: 11-06-2015 | Vizite: 2106
Bibliografie
Desk-based employees ”should work standing up”, link: https://www.medicalnewstoday.com/articles/294677.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • O oră de antrenament fizic pe zi poate contracara efectele statului prelungit pe scaun
  • 4% din decesele din lumea întreagă sunt cauzate de șederea prelungită pe scaun
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum