Socializarea scade riscul de demență la bătrânețe

©

Autor:

Socializarea scade riscul de demență la bătrânețe
Persoanele care au o viață socială activă la vârsta de 50-60 de ani prezintă un risc redus de a dezvolta demență mai târziu în viață, conform cercetătorilor de la University College London.
Echipa de cercetare a analizat date de la 10. 228 de persoane, cu vârsta de 50, 60 și 70 de ani, privind procesul de socializare și incidența ulterioară a demenței.

Cercetătorii au arătat că persoanele de 60 de ani care se întâlnesc aproape zilnic cu prietenii au un risc cu 12% mai mic de a dezvolta demență decât cei care păstrează legătura cu prietenii o dată la două luni.

„Oamenii care sunt activi din punct de vedere social își exersează abilitățile cognitive, cum ar fi memoria și limbajul, ceea ce-i poate ajuta să-și dezvolte o rezervă cognitivă care, chiar daca nu oprește modificările cerebrale (asociate înaintării în vârstă) îi ajută pe oameni să accepte mai ușor efectele îmbătrânirii și încetinește evoluția eventualelor simptome premergătoare demenței”, a declarat autorul principal, profesorul Gill Livingston.

Deși studiile anterioare au descoperit o legătură între o viață socială activă și riscul de demență, cercetarea actuală consolidează dovezile că angajamentul social poate proteja oamenii de demență pe termen lung.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 08-08-2019 | creare: 08-08-2019 | Vizite: 801
Bibliografie
Socially active 60-year-olds face lower dementia risk. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190802144414.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aportul de colină scade riscul de demență
  • Demența poate fi încetinită, prin modificarea stilului de viață
  • Demența ar putea fi prezisă cu ajutorul unei metode non-invazive
  •