Scrisul de mână amplifică concetivitatea cerebrală și învățarea
©
Autor: Airinei Camelia
![Scrisul de mână amplifică concetivitatea cerebrală și învățarea](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=46140.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Studiul, publicat în Frontiers in Psychology și condus de Prof. Audrey van der Meer de la Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie, a colectat date EEG de la 36 de studenți care au fost solicitați să scrie sau să tasteze un cuvânt afișat pe un ecran. Scrierea a fost efectuată cu un stilou digital pe un ecran tactil, în timp ce tastarea a fost realizată cu un singur deget. Rezultatele au arătat că conectivitatea diferitelor regiuni cerebrale a crescut atunci când participanții au scris de mână, dar nu și când au tastat.
Aceste descoperiri sugerează că informațiile vizuale și de mișcare obținute prin mișcări controlate precis ale mâinii contribuie semnificativ la modelele de conectivitate cerebrală care promovează învățarea. Deși participanții au folosit stilouri digitale pentru scrierea de mână, cercetătorii consideră că rezultatele ar fi similare și în cazul utilizării unui stilou real pe hârtie. Mișcarea degetelor efectuată în timpul formării literelor promovează conectivitatea cerebrală, astfel încât scrierea tipărită este de așteptat să aibă beneficii similare pentru învățare ca și scrierea cursivă.
În contrast, mișcarea simplă de a apăsa o tastă repetitiv cu același deget este mai puțin stimulativă pentru creier. Acest lucru explică, de asemenea, de ce copiii care învață să scrie și să citească pe o tabletă pot avea dificultăți în a diferenția între literele care sunt imagini în oglindă una față de cealaltă, cum ar fi „b” și „d”.
Cercetătorii subliniază necesitatea de a oferi studenților oportunitatea de a folosi stilouri în loc să tasteze în timpul orelor, sugerând că implementarea unor instrucțiuni minime de scriere manuală ar putea fi un pas adecvat. Deși este important să ținem pasul cu progresele tehnologice, este esențial să fim conștienți de avantajele pe care diferitele metode de scriere le oferă în diverse circumstanțe. De exemplu, există dovezi că studenții învață și își amintesc mai mult atunci când iau notițe de mână la cursuri, în timp ce utilizarea unui computer poate fi mai practică pentru scrierea unui text lung sau a unui eseu.
sursa: News Medical
foto: NTNU
Data actualizare: 29-01-2024 | creare: 29-01-2024 | Vizite: 460
Bibliografie
Handwriting boosts brain connectivity and learning, link: https://www.news-medical.net/news/20240126/Handwriting-boosts-brain-connectivity-and-learning.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni