Sarea poate reduce capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva infecțiilor
©
Autor: Teodorescu Mihai
Consumul unei cantități prea mari de sare, o practică comună în societățile occidentale, este dăunător nu doar pentru tensiunea arterială și sistemul cardiovascular, ci ar putea avea un impact negativ inclusiv asupra sistemului imunitar. Un studiu publicat în Cell Metabolism arăta că sarea poate perturba funcționarea celulelor imunitare T, reducând capacitatea acestora de a lupta împotriva infecțiilor.
Pentru a investiga efectele consumului de sare asupra sistemului imunitar, cercetătorii au hrănit șoareci cu o dietă bogată în sare și ulterior i-au expus la o infecție bacteriană. Potrivit rezultatelor experimentelor, șoarecii care au consumat o dietă bogată în sare au avut un răspuns imunitar mai slab și o mai mare sensibilitate la infecție decât cei care au consumat o dietă normală.
Descoperirile actuale sunt considerate extrem de importante de către oamenii de știință, deoarece o dietă bogată în sare este asociată cu o serie de probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială și bolile de inimă. În plus, nivelurile ridicate de sare din sânge sunt legate de un risc crescut de boli autoimune, cum ar fi boala Crohn și scleroza multiplă.
Cu toate acestea, cercetătorii avertizează că este important ca oamenii să nu elimine complet sarea din alimentație. Sarea este esențială pentru funcționarea normală a organismului și un consum insuficient de sare poate duce la probleme de sănătate la fel de grave ca o dietă bogată în sare.
sursa: Science Daily
foto: Max Delbrück Center News
Pentru a investiga efectele consumului de sare asupra sistemului imunitar, cercetătorii au hrănit șoareci cu o dietă bogată în sare și ulterior i-au expus la o infecție bacteriană. Potrivit rezultatelor experimentelor, șoarecii care au consumat o dietă bogată în sare au avut un răspuns imunitar mai slab și o mai mare sensibilitate la infecție decât cei care au consumat o dietă normală.
Descoperirile actuale sunt considerate extrem de importante de către oamenii de știință, deoarece o dietă bogată în sare este asociată cu o serie de probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială și bolile de inimă. În plus, nivelurile ridicate de sare din sânge sunt legate de un risc crescut de boli autoimune, cum ar fi boala Crohn și scleroza multiplă.
Cu toate acestea, cercetătorii avertizează că este important ca oamenii să nu elimine complet sarea din alimentație. Sarea este esențială pentru funcționarea normală a organismului și un consum insuficient de sare poate duce la probleme de sănătate la fel de grave ca o dietă bogată în sare.
sursa: Science Daily
foto: Max Delbrück Center News
Data actualizare: 16-02-2023 | creare: 16-02-2023 | Vizite: 338
Bibliografie
Salt cuts off the energy supply to immune regulator, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/02/230210145740.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Persoanele vegetariene mănâncă putine fructe, legume si cereale integrale
- Aportul de proteine contribuie la creșterea în înălțime la fete
- Inaoside A: nou compus fenolic antioxidant din ciuperca comestibilă Laetiporus cremeiporus
- Un nou îndulcitor cu conținut scăzut de calorii ar putea îmbunătăți sănătatea intestinală
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni