Sănătatea mintală a copiilor depinde de durata de somn

Sănătatea mintală a copiilor depinde de durata de somn

©

Autor:

Sănătatea mintală a copiilor depinde de durata de somn
Depresia, anxietatea, comportamentul impulsiv și performanțele cognitive slabe la copii sunt determinate de programul de somn, conform cercetărilor de la Universitatea din Warwick.
Somnul este un proces activ care susține reorganizarea circuitelor cerebrale. Acest lucru face ca somnul să fie important pentru copii, ale căror creiere se dezvoltă și se reorganizează rapid.

În studiul publicat în revista Molecular Psychiatry, 11.000 de copii cu vârste cuprinse între 9 È™i 11 ani au dovedit că există o relaÈ›ie între durata somnului È™i structura creierului. Volumul mai mic al zonelor cerebrale precum cortexul orbitofrontal, cortexul prefrontal È™i temporal, precuneusul È™i girusul supramarginal a fost asociat cu o durată de somn mai scurtă.

„Acestea sunt asociaÈ›ii importante care au fost identificate între durata somnului la copii, structura creierului È™i măsurile cognitive È™i de sănătate mintală, dar sunt necesare cercetări suplimentare pentru a descoperi motivele care stau la baza acestor relaÈ›ii”, a declarat

Cantitatea recomandată de somn pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 È™i 12 ani este de 9-12 ore. Cu toate acestea, tulburările de somn sunt frecvente în rândul copiilor È™i adolescenÈ›ilor din întreaga lume, ca urmare a timpului crescut petrecut la È™coală, a creÈ™terii timpului în faÈ›a ecranului È™i ca urmare a activităților sportive È™i sociale.

Rezultatele au arătat că scorul total al problemelor de comportament la copiii care au avut mai puÈ›in de 7 ore de somn a fost cu 53% mai mare, iar scorul cognitiv total a fost cu 7,8% mai mic decât la copiii cu 9-11 ore de somn.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 06-02-2020 | creare: 06-02-2020 | Vizite: 765
Bibliografie
Children's mental health is effected by sleep duration. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/02/200204094726.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sfaturi pentru un somn odihnitor È™i sănătos la copii
  • Co-sleeping – dormim în acelaÈ™i pat cu bebeluÈ™ul?
  • SiguranÈ›a copilului la somn
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum