Rolul iaurtului în prevenirea și gestionarea diabetului și obezității
©
Autor: Airinei Camelia
Iaurtul este un produs lactat fermentat cu calorii reduse, care oferă o proporție echilibrată de proteine, nutrienți esențiali și o gamă de bacterii benefice viabile. Consumul regulat de iaurt a fost asociat cu un risc redus de obezitate, diabet, osteoporoză și boli cardiovasculare, îmbunătățind totodată sănătatea gastrointestinală și funcționarea sistemului imunitar.
În Argentina, prevalența obezității și diabetului este semnificativă, cu activitate fizică moderată până la intensă în scădere. Consumul anual de iaurt a scăzut considerabil, de la 10 kg/persoană/an în 2012 la 4 kg în prezent. Linia directoare pentru dieta din Argentina nu indică iaurtul ca sursă de bacterii benefice, în contrast cu ghidurile din America de Nord și Europa, unde iaurtul este recunoscut pentru beneficiile sale sănătoase semnificative.
Studiile arată că consumul zilnic de 100 de grame de iaurt poate reduce semnificativ riscul de dezvoltare a diabetului și poate scădea costurile de îngrijire a sănătății. Activitatea anti-diabetică a iaurtului cu conținut scăzut de grăsimi poate fi atribuită încărcăturii glicemice scăzute și prezenței nutrienților precum proteinele, calciul, magneziul și vitamina D. Acesta conține, de asemenea, acizi grași saturați, cum ar fi acidul pentadecanoic și heptadecanoic, care sunt asociați cu reducerea riscului de diabet.
Pentru gestionarea obezității, iaurtul poate reduce riscul prin înlocuirea alimentelor mai puțin sănătoase și poate influența reglarea apetitului și echilibrul energetic. Studiile epidemiologice au legat consumul de iaurt de reduceri ale indicelui de masă corporală, obezității generale și abdominale, precum și de o scădere a depunerii de grăsime corporală și abdominală.
Prin urmare, consumul de iaurt poate juca un rol semnificativ în prevenirea și gestionarea diabetului și obezității, având în vedere prevalența crescândă a acestor boli cronice la nivel global. Aceste descoperiri subliniază importanța încurajării includerii iaurtului în dietele sănătoase pentru îmbunătățirea sănătății publice și reducerea costurilor de îngrijire medicală.
sursa: News Medical
În Argentina, prevalența obezității și diabetului este semnificativă, cu activitate fizică moderată până la intensă în scădere. Consumul anual de iaurt a scăzut considerabil, de la 10 kg/persoană/an în 2012 la 4 kg în prezent. Linia directoare pentru dieta din Argentina nu indică iaurtul ca sursă de bacterii benefice, în contrast cu ghidurile din America de Nord și Europa, unde iaurtul este recunoscut pentru beneficiile sale sănătoase semnificative.
Studiile arată că consumul zilnic de 100 de grame de iaurt poate reduce semnificativ riscul de dezvoltare a diabetului și poate scădea costurile de îngrijire a sănătății. Activitatea anti-diabetică a iaurtului cu conținut scăzut de grăsimi poate fi atribuită încărcăturii glicemice scăzute și prezenței nutrienților precum proteinele, calciul, magneziul și vitamina D. Acesta conține, de asemenea, acizi grași saturați, cum ar fi acidul pentadecanoic și heptadecanoic, care sunt asociați cu reducerea riscului de diabet.
Pentru gestionarea obezității, iaurtul poate reduce riscul prin înlocuirea alimentelor mai puțin sănătoase și poate influența reglarea apetitului și echilibrul energetic. Studiile epidemiologice au legat consumul de iaurt de reduceri ale indicelui de masă corporală, obezității generale și abdominale, precum și de o scădere a depunerii de grăsime corporală și abdominală.
Prin urmare, consumul de iaurt poate juca un rol semnificativ în prevenirea și gestionarea diabetului și obezității, având în vedere prevalența crescândă a acestor boli cronice la nivel global. Aceste descoperiri subliniază importanța încurajării includerii iaurtului în dietele sănătoase pentru îmbunătățirea sănătății publice și reducerea costurilor de îngrijire medicală.
sursa: News Medical
Data actualizare: 20-04-2024 | creare: 20-04-2024 | Vizite: 410
Bibliografie
The role of yogurt in diabetes and obesity prevention, link: https://www.news-medical.net/news/20240418/The-role-of-yogurt-in-diabetes-and-obesity-prevention.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Medicament împotriva obezității vizează cu succes grăsimile care pot pune în pericol sănătatea
- Modificările moleculelor din sânge, posibili markeri noi ai diabetului de tip 1
- Noul model SCORE2-Diabetes: o abordare revoluționară în predicția riscului cardiovascular la pacienții cu diabet de tip 2
- Aportul mai mare de fier hem este legat de risc crescut de diabet de tip 2
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum