Relația dintre aportul de cofeină și oxidarea grăsimilor

©

Autor:

Relația dintre aportul de cofeină și oxidarea grăsimilor
Cercetările recent publicate în jurnalul Nutrients subliniază importanța echilibrării aportului de cofeină cu oxidarea grăsimilor, având în vedere și efectele secundare potențiale ale cofeinei, cum ar fi creșterea tensiunii arteriale și insomniile.
Autorii au efectuat o analiză bibliometrică a studiilor publicate care au evaluat asocierea dintre consumul oral de cofeină și rata oxidării grăsimilor. Au fost colectate date calitative și cantitative, inclusiv numărul de publicații și citări, jurnalele în care au fost citate, indicii H, co-citarea, co-ocurența cuvintelor cheie și co-autoratul. Analiza a inclus date despre administrarea cofeinei, de la forme „pure” în tablete și capsule până la alimente și băuturi cu cofeină, cum ar fi ceaiul, cafeaua și băuturile energizante.

Un număr total de 182 de lucrări au fost revizuite, din care 157 erau cercetări originale și 25 erau recenzii. S-a observat o creștere anuală a numărului de publicații cu 11% în perioada 2010-2019 comparativ cu nouă ani anteriori. Statele Unite și Țările de Jos au fost țările cu cele mai multe înregistrări publicate. Analiza citărilor a relevat o medie de 130 de citări pe document, cu 21 de publicații primind peste 100 de citări.

Rezultatele indică faptul că subiectul impactului consumului de cofeină asupra oxidării grăsimilor ar putea fi considerat a fi ajuns la un nivel de saturație științifică. Cu toate acestea, interesul pentru acest subiect rămâne ridicat în domeniile fiziologiei exercițiului și nutriției. Studiile viitoare ar trebui să evalueze impactul genului și toleranței la cofeină pentru a înțelege mai bine eficacitatea consumului de cofeină ca strategie alimentară pentru stimularea oxidării grăsimilor.

Este esențială înțelegerea variațiilor genetice care pot amplifica sau diminua beneficiile potențiale ale cofeinei pentru a transfera rezultatele cercetării în situații reale. De asemenea, sunt necesare mai multe studii translative pentru a aborda probleme practice, cum ar fi calea de administrare optimă, momentul optim al ingestiei și necesitatea probabilă de a combina postul cu consumul de cofeină.

sursa: News Medical
foto: Volgastudio/Shutterstock.com

Data actualizare: 13-10-2023 | creare: 13-10-2023 | Vizite: 304
Bibliografie
Impact of caffeine consumption on oxidation of fats, link: https://www.news-medical.net/news/20231012/Impact-of-caffeine-consumption-on-oxidation-of-fats.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce efecte are cafeaua asupra inimii?
  • Cafeaua ne poate ajuta să trăim mai mult (studiu)
  • Cofeina influențează percepția gustului dulce
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum