Reducerea aportului de sare scade numărul deceselor din cauze cardiovasculare
![Reducerea aportului de sare scade numărul deceselor din cauze cardiovasculare](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=42650.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Consumul ridicat de sare crește tensiunea arterială și, implicit, riscul de boli cardiovasculare.
Cercetătorii și-au propus prin studiul efectuat să estimeze câștigurile sistemului de sănătate, prin diminuarea consumului de sare din întreaga țară, prin programe concepute în acest sens.
În China, consumul de sare este unul dintre cele mai mari din lume, cu o medie de 11 g/zi, fiind de două ori mai mare decât cantitatea recomandată. Prin scăderea consumului de sare cu 1 g/zi, valorile tensiunii arteriale s-ar reduce cu aproximativ 1,2 mmHg pe parcursul unui an.
Organizația Mondială a Sănătății ar trebui să scadă cu 3,2 g/zi aportul de sare până în 2025 la nivelul populației. Dacă ar menține aceste valori timp de 5 ani, ar fi prevenite 14 milioane de cazuri de boli cardiovasculare și accidente vasculare cerebrale până în 2030. Până în 2040, totalul cumulat ar putea viza aproximativ 27 de milioane de cazuri, 12 milioane fiind fatale.
Beneficiile reducerii aportului alimentar de sare s-ar aplica bărbaților și femeilor de toate vârstele din China, conform cercetătorilor. În plus, alte boli cronice ar putea fi influențate de obicei, precum cancerul gastric sau bolile renale, fiind necesare mai multe studii pentru a clarifica acest aspect.
În concluzie, reducerea consumului de sare ar putea preveni milioane de evenimente cardiovasculare severe, aducând beneficii majore sănătății globale.
sursa: News Medical
Data actualizare: 22-08-2022 | creare: 22-08-2022 | Vizite: 275
Bibliografie
Bringing down high salt intake could result in large reductions in cardiovascular disease, link: https://www.news-medical.net/news/20220817/Bringing-down-high-salt-intake-could-result-in-large-reductions-in-cardiovascular-disease.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Tensiunea arterială diastolică s-a dovedit a fi asociată cu nevroza
- Usturoiul ca antihipertensiv: eficacitate, mecanism de acțiune și implicații clinice
- Vitamina E ar putea reduce pagubele cardiace cauzate de un atac de cord
- Consumul zilnic moderat de cafea și ceai este asociat cu risc redus de demență la hipertensivi
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Diabetul zaharat si bolile cardiovasculare
- Bolile cardiovasculare în sarcină
- Endocardita infecțioasă în sarcină
- Hipertensiunea pulmonară (HTP) la gravidă
- Sindromul Eisenmenger la gravidă
- Factori de risc în bolile cardiovasculare
- Abordarea pacienților cu boli cardiovasculare
- Alimentele cu multă sare și efectul lor asupra sănătății
- Sfaturi pentru sănătatea inimii
- Sursele ascunse de sare din alimentație
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Virusul HPV la barbati (toata lumea discuta despre HPV la femei, dar la barbati mai putin)
- Se mai poate face infarct, chiar daca se ia tratament și se tine dieta?
- Tratament naturist pentru urmatoarele boli cardiovasculare
- Descifrare ecocardiografie