Recuperarea leziunilor musculare poate fi întârziată de un obicei comun

©

Autor:

Recuperarea leziunilor musculare poate fi întârziată de un obicei comun
Aplicarea unui pachet de gheață pe o leziune musculară severă rezultată din contracția excentrică (n.r. descrie alungirea mușchiului, forţat de o suprasarcină rezistivă) poate prelungi timpul de vindecare.
Descoperirea a fost realizată de un grup de cercetători de la Universitatea Kobe. În plus, cercetătorii au arătat că fenomenul poate fi legat de capacitatea macrofagelor pro-inflamatorii (n.r. celule albe din sânge care pot declanșa inflamația) de a se infiltra în celulele deteriorate. Această cercetare ridică întrebări dacă leziunile musculare severe (cum ar fi mușchii rupți) ar trebui sau nu să fie tratate folosind pachete de gheață.

În sport, este o practică obișnuită aplicarea de gheață pe mușchii dureroși pentru a reduce inflamația. Cu toate acestea, un nou studiu efectuat pe șoareci a arătat că aplicarea de gheață pe leziuni musculare severe poate prelungi procesul de vindecare. Rezultatele indică faptul că răcirea leziunii face dificilă intrarea macrofagelor în celulele deteriorate pentru a le repara.

Leziunile musculare scheletice cuprind o serie de leziuni ale mușchilor, de la un nivel microcelular, la un nivel sever. Astfel de leziuni se întâmplă nu doar în timpul lecțiilor de educație fizică sau în timpul activităților sportive, ci apar și ca urmare a unor accidente. „Tratamentul RICE”, ce presupune odihnă, gheață, compresie și înălțare, este o abordare obișnuită pentru leziunile musculare scheletice, indiferent de amploarea leziunii. Gheața se aplică în mod obișnuit, indiferent de tipul de leziune musculară, deși se cunosc puține despre efectele sale pe termen lung.

Folosind un model de șoarece cu leziuni de contracție excentrică, echipa de cercetare a decis să observe efectele aplicării de gheață post-vătămare. Cercetătorii au investigat mușchiul scheletic regenerat la două săptămâni după leziune, comparând grupul celor care au folosit gheață cu grupul care nu folosise. Un procent semnificativ mai mare de fibre musculare regenerate mai mici au fost găsite în secțiuni transversale din grupul celor care au folosit metoda obișnuită de răcire musculară, cu un număr mai mare de fibre medii până la mari în grupul care nu a folosit gheață. Cu alte cuvinte, acest lucru a dezvăluit că regenerarea mușchilor scheletici poate fi întârziată ca urmare a utilizării metodelor de răcire musculară.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 24-05-2021 | creare: 24-05-2021 | Vizite: 639
Bibliografie
Icing muscle injuries may delay recovery, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/05/210518114214.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum