Recuperare medicală cu ajutorul drenajului limfatic
Autor: Advertorial oferit de Sanconfind.ro
De recuperarea medicală la Sanconfind s–a auzit demult, însă mai nou, Sanconfind a înfiinţat un centru de flebologie prin clinica profesorului Zoltan Galajda, Cardionet. Acest Centru de flebologie, Sanconfind -Cardionet ,devine de referinţă în ţară, încă din luna iulie, când s-a inaugurat această specialitate. Aici se pot forma pachete medicale ce vor conţine procedura de drenaj limfatic. In urma recomandărilor medicilor de chirurgie vasculară (prof. Zoltan Galajda) şi a medicilor de recuperare medicală.
Drenajul limfatic se face, fie cu aparatul de presoterapie, fie manual, cu ajutorul unui maseur. Drenajul limfatic se face în situaţiile limfedemului, adică mărirea în volum a membrelor superioare sau inferioare. El apare fie după chirurgia oncologică, după radioterapie, când sistemul limfatic este închis şi are loc mărirea în volum a membrului- de regulă cel superior, în mastectomie.
Aparatul de presoterapie din baza de recuperare medicală de la Sanconfind are o manşetă pentru membrul superior care se foloseşte postmastectomie pentru membrul superior şi una pentru membrele inferioare care sunt racordate la un aparat, prin cabluri speciale, iar pe un ecran al aparatului, se pot vizualiza mai multe programe dee terapie, care se setează de către terapeut.
Avantajele presoterapiei în recuperarea medicală
După ce pacientul intră la consultul medicului de recuperare medicală acestuia i se prescrie procedură de presoterapie sau drenaj limfatic cu maseur şi programul adecvat. Această procedură pentru limfedem are o importanţă majoră în recuperarea pacienţilor.
Rezultatele chirurgiei în drenajul limfatic nu sunt, totuşi, atât de evidente, deoarece în momentul în care edemul scade, se închide şi acea fistulă făcută la chirurgie între sistemul limfatic şi venos, prin urmare este mai eficient un drenaj limfatic făcut sistematic, într-un centru de recuperare medicală sub conducerea medicilor de aici.
Centrul de flebologie Sanconfind-Cardionet oferă pachete de recuperare cu drenaj limfatic, pentru o perioadă de sapte- zece zile, în urma intervenţiilor de flebologie, sub indicaţia echipei medicale formate din medicii de chirurgie vasculară /flebolologie şi cei de recuperare medicală.
In centrul Sanconfind-Cardionet, vă puteţi adresa iniţial medicului de chirurgie vasculară pentru un consult, urmând ca după evaluare, să puteţi începe să experimentaţi beneficiile drenajului limfatic într-o bază de tratament ultramodernă.
Beneficii ale drenajului limfatic:
Reînnoieşte, hrăneşte, întăreşte şi regenerează celulele, elimină toxinele din organism, relaxează sistemul nervos şi întăreşte sistemul imunitar. De asemenea, previne şi remediază multe afecţiuni cronice: durerea, tumefierea articulaţiilor, dureri musculare, artrita reumatoidă, migrena, durerea de cap cronică, celulita, ajută la pierderea în greutate, în retenţia de lichide, afecţiuni respiratorii, inflamaţii şi infecţii recurente, alergii, tulburări autoimune, afecţiuni digestive, stres, sindromul oboselii cronice, letargie.
Rolul terapeutic:
Este indicat după intervenţiile chirurgicale (mastectomia, histerectomia), în tulburările de circulaţie periferică, în afecţiunile cardiace, pulmonare, renale si endocrine, stres prelungit, poziţia incorectă sau statul pe scaun, depunerile adipoase.
Indicaţii:
Limfedem, fleboedem, lipoedem, edem traumatic, edem postoperator, artropatii, distrofie simpatică reflexă, boli reumatice. După câţiva ani de experienţă, văzând efectele benefice, specialiştii au introdus această metodă şi in tratarea afecţiunilor cosmetice, tulburări asociate de tip ortopedic, chirurgical, traumatic, afecţiuni ginecologice, neurologice, tratamente de înfrumuseţare, balneare şi pentru întărirea sistemului imunitar.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Un algoritm eficient pentru durerile cronice de spate vizează sistemul nervos
- Diferențe importante în tratamentul hipercolesterolemie familiale: bărbații au mai frecvent acces la terapii, comparativ cu femeile
- Instruirea corectă a personalului medical poate reduce mortalitatea pacienților cu 13% (studiu)
- Markeri din sânge vor putea prezice depresia în timpul sarcinii
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni