Consultațiile la distanță, preferate de pacienți în timpul pandemiei: un nou studiu explorează experiențele pacienților și ale medicilor

©

Autor:

Consultațiile la distanță, preferate de pacienți în timpul pandemiei: un nou studiu explorează experiențele pacienților și ale medicilor
Pandemia COVID-19 a determinat modificarea modalității prin care pacienții obțin asistență de la medicul de familie. Potrivit Colegiului Regal al Medicilor Generaliști, în perioada de vârf a pandemiei, aproximativ 70% dintre pacienți au obținut asistență prin telefon, video sau online.
Într-o nouă lucrare, cercetătorii de la Universitatea Surrey au analizat 24 de studii care au explorat experiențele pacienților și ale medicilor care ofereau consultații la distanță în asistența primară.

Analiza a constatat faptul că, în unele cazuri, consultațiile telefonice i-au ajutat pe pacienți să se simtă împuterniciți să se exprime mai clar, dar și că uneori consultațiile față în față pot fi intimidante, pacienții fiind mai puțin probabil dispuși să împărtășească informații sensibile în timpul programărilor în persoană. Revizuirea urmează noile îndrumări ale Serviciului Naţional de Sănătate din Anglia, care afirmă că practicile medicilor generaliști prevăd obligativitatea de a „oferi și promova” consultații la distanță în baza modificărilor aduse contractului de servicii medicale generale.

Deși consultațiile online au îmbunătățit accesul la îngrijire și au fost convenabile pentru unii pacienți, ele au dus adesea la o pierdere a comunicării non-verbale valoroase, cum ar fi contactul vizual, expresiile faciale, gesturile, postura și limbajul corpului. Acest lucru poate îngreuna luarea deciziilor clinice, deoarece medicii de familie au mai puține informații pentru a-și informa alegerile. Un alt factor este sugestia că unii pacienți au acces online limitat sau chiar deloc.

Cercetarea arată atât beneficiile consultațiilor la distanță, în special în ceea ce privește accesul și comoditatea pentru majoritatea pacienților, cât și dezavantajele, precum exacerbarea luării deciziilor clinice pentru simptome sau afecțiuni noi.

sursa: News Medical
foto: University of Surrey

Data actualizare: 19-01-2022 | creare: 19-01-2022 | Vizite: 353
Bibliografie
Review explores patients' and physicians' experiences with remote consultations in primary care, link: https://www.news-medical.net/news/20220117/Review-explores-patients-and-physicians-experiences-with-remote-consultations-in-primary-care.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: