Gustările sărate pot influența comportamentul alimentar în privința cantității consumate
©
Autor: Airinei Camelia
![Gustările sărate pot influența comportamentul alimentar în privința cantității consumate](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=46818.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Studiul a implicat 75 de adulÈ›i care au consumat gustări de trei dimensiuni diferite (mici, medii È™i mari) în cadrul Centrului de Evaluare Senzorială. Rezultatele au arătat că participanÈ›ii consumau covrigei mari mai rapid È™i în muÈ™cături mai mari, în timp ce covrigeii mici erau consumaÈ›i mai încet, în muÈ™cături mai mici È™i în cantități mai reduse, deÈ™i aceÈ™tia din urmă aveau o concentraÈ›ie mai mare de sodiu.
DeÈ™i dimensiunea covrigeilor nu a afectat semnificativ cantitatea totală consumată când se ia în calcul comportamentul alimentar, studiul sugerează că dimensiunea unității de gustare poate fi exploatată pentru a modera consumul total de gustări, având în vedere că comportamentul de consum este influenÈ›at de dimensiunea gustărilor. Mai mult, dimensiunea mai mică a covrigeilor a fost asociată cu un consum mai mare de sodiu datorită unei suprafeÈ›e mai mari raportate la greutate, ceea ce implică o expunere mai mare la sare.
Aceste constatări subliniază importanÈ›a structurii alimentelor - textura, dimensiunea È™i forma - în modularea comportamentului alimentar È™i pot avea implicaÈ›ii pentru strategiile de reducere a consumului de calorii È™i sodiu. Astfel, alegerea dimensiunii covrigeilor poate fi o strategie eficientă atât pentru controlul caloric, cât È™i pentru managementul consumului de sodiu, în funcÈ›ie de preocupările dietetice specifice ale consumatorilor.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 16-04-2024 | creare: 16-04-2024 | Vizite: 258
Bibliografie
Size of salty snack influences eating behavior that determines amount consumed, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/04/240410161437.htmImage by planet_fox on Pixabay
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Vitamina D și intoleranța la lactoză
- Alimentele pe bază de soia ar putea proteja femeile la menopauză de osteoporoză
- Dietele care includ postul alimentar par a avea efecte benefice pentru somn, stare de spirit și comportament alimentar
- Germenii de broccoli, cât și broccoli întreg, pot reduce inflamația la pacienții cu boli inflamatorii intestinale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni