Primele rezultate ale platformei ajutorspitale.ro se traduc în ajutor concret pentru spitale din toată țara

Data publicării: 02-04-2020

Primele rezultate ale platformei ajutorspitale.ro se traduc în ajutor concret pentru spitale din toată țara • 80 de voluntari sunt implicați activ în platforma #ajutorspitale
• Peste 940 de medici și 282 de spitale au contactat până acum platforma
• #ajutorspitale se află în contact cu 16 comunități de business și are sprijinul a zeci de companii
• Colaborare permanentă cu 6 ONG-uri și alte 4 inițiative civice de luptă împotriva Covid-19
• Nevoi concrete ale cadrelor medicale din diverse zone ale țării au fost acoperite până acum prin implicarea a zeci de companii
• #ajutorspitale a implementat într-un timp record un sistem structurat și funcțional de integrare a nevoilor medicilor și spitalelor cu resursele din mediul privat și ONG

Lansată la începutul crizei provocate de noul coronavirus, platforma https://ajutorspitale.ro/ funcționează zi-lumină pentru a procesa cererile venite din partea spitalelor din toată țara și pentru a atrage parteneri din mediul de business care să ofere soluții pentru aceste nevoi. Până în acest moment, mai multe nevoi concrete înregistrate în platformă au fost acoperite cu sprijinul diverselor companii care au răspuns prompt apelului #ajutorspitale. Fiind prima inițiativă de acest tip de la noi, platforma integrează în acest moment, în mod structurat, nevoile medicilor și spitalelor și resursele existente în mediul privat și ONG. Echipa de voluntari implicată în proiect a reușit să dezvolte într-un timp record un model funcțional de colaborare între toate aceste medii (spitalicesc/ business/ ONG), care este pregătit să răspundă nevoilor din spitale. Totodată, #ajutorspitale caută în permanență parteneri noi din toate mediile – public, privat, ONG, prin care să ajute și mai bine spitalele și clinicile din România.
 

Soluții implementate prin #ajutorspitale

Cei 80 de voluntari implicați activ în prelucrarea cererilor înregistrate în platformă au reușit până în acest moment să găsească resurse în mediul de business pentru a oferi ajutor. Astfel, au fost acoperite următoarele nevoi exprimate de spitale și cadre medicale de pe tot teritoriul țării:
  • 1.280 litri de săpun
  • 97.000 de bucăți de mănuși nitril
  • 31.100 de bucăți de mănuși de latex 
  • 43.860 de bucăți de măști P1, FFP2 sau FFP3 
  • 52.000 de bucăți de combinezoane 
  • 425 de bucăți de viziere
  • 20.000 de sticle de 0.5 litri de apă  
  • 9.200 de bucăți de botoși medicali
  • 2.100 litri dezinfectanți
  • 8 bucăți pulsoximetru 
  • 2.300 de bucăți teste diagnostic
  • 4.200 de bucăți role de hârtie 
  • Câteva mii de porții de alimente (ex: Red Angus livrează zilnic prânzul în 3 spitale cheie: Victor Babeș, Matei Balș, Colentina).

În tot acest demers, platforma https://ajutorspitale.ro/ a primit suținerea unor companii precum Unilever (săpun lichid), Agricover (mănuși), Global Archive Management (depozitare și logistică), KEIA (apă), Pepsico România (apă), Red Angus Steakhouse (mâncare, mănuși și dezinfectanți), FAN Courier (transport), Autonom (transport), Fru Fru (alimente), Taverna Racilor (mâncare), Fabio Pizza (mâncare), L’Incontro Titan (mâncare), Xella România (echipamente de protecție și teste), Vision Clean (săpun), Boromir (produse de panificație), Napolact (lactate), Artic (electrocasnice), GSK România (produse de igienă) și a multor antreprenori veniți din partea unor mari comunități de business precum BNI România și Romanian Business Leaders. 

Până în acest moment, peste 940 de medici și 282 de spitale din toată țara au contactat platforma cu cereri concrete, iar 593 dintre ele au fost validate de echipa de voluntari alocată ca suport pentru medicii care îi contactează. Așadar, este în continuare mare nevoie de implicarea companiilor care pot oferi ajutor. 

„Când am lansat platforma https://ajutorspitale.ro/ exact pe asta am mizat, pe implicarea mediului de business, pe activarea unor relații pe care noi, toți voluntarii, le avem în această zonă, astfel încât să creăm o punte către sistemul medical și să oferim sprijin concret. În momentul acesta, cu efortul susținut al tuturor celor implicați, pot spune că avem multă cerere eficient agreată, echipă mare de voluntari care s-a stabilizat, parteneriate funcționale cu zona de business și non-profit. Ne-am dat seama că este eficientă și implicarea în comunitățile locale, unde am găsit sprijin în diverse firme care vor să facă ceva concret pentru spitalele din jurul lor. Este nevoie, așadar, să ne facem auziți și pe plan local. Continuăm să facem un apel către mediul de business să se implice activ în demersul nostru, pentru că orice ajutor contează enorm în aceste zile”, spune Dorin Boerescu, CEO 2Performant și inițiator al proiectului #ajutorspitale.

#ajutorspitale – umăr lângă umăr cu mai multe ONG-uri

În acest moment, https://ajutorspitale.ro/ colaborează cu mai multe organizații non-guvernamentale, cu ajutorul cărora rezolvă o parte din nevoile care vin către platformă, fie că este vorba de donarea unor sume de bani, fie de preluarea și rezolvarea unor cazuri punctuale. #ajutorspitale colaborează cu organizații precum Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, Dăruiește Viață, Zi de Bine, Inima Copiilor și altele.  

Despre ajutorspitale.ro

Proiectul #ajutorspitale se adresează atât spitalelor și centrelor medicale care au nevoie de susținere pentru a-și putea desfășura activitatea în contextul dificil cu care se confruntă, cât și mediului de business, antreprenorilor care au resurse materiale și/ sau umane valoroase, prin care pot susține sistemul medical în această perioadă. Proiectul este o punte de legătură între resursele din mediul de business și nevoile pe care spitalele românești le au în acest moment critic. Inițiat de Dorin Boerescu (CEO 2Performant) cu susținerea Ilincăi Păun (CEO The Entrepreneurship Academy), a lui Alexandru Ghiță (Fondator Educativa) și a Ralucăi Negrea (Fondator Makesense) și implementată de o echipă de peste 60 de voluntari, platforma https://ajutorspitale.ro/ este un apel la solidaritate adresat oamenilor de business, celor care au demonstrat în repetate rânduri că au puterea să producă un impact pozitiv în comunitate.  Pentru întrebări, idei sau sugestii: ajutorspitale@entreprenation.ro

Despre Entreprenation

Entreprenation.ro este o inițiativă a organizațiilor și comunităților The Entrepreneurship Academy, Educativa, 2Performant și MsM România. În contextul actual al evoluției crizei generate de noul coronavirus în România, această echipă vine în anticiparea unei crize profunde medicale, sociale și economice cu o platformă de colectare de probleme și resurse, ce vor fi apoi prioritizate și soluționate cu ajutorul comunității de business și a studenților la The Entrepreneurship Academy. Detalii pe www.entreprenation.ro.
Sursa: FabricaDePR, 02-04-2020, Vizualizari 191
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.