Povara mare a alergiilor în rândul copiilor și adulților din S.U.A.

©

Autor:

Povara mare a alergiilor în rândul copiilor și adulților din S.U.A.
Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea Northwestern oferă noi informații asupra caracteristicilor și particularităților sociale ale alergiilor multi-alimentare de care suferă copiii și adulții din Statele Unite ale Americii. Conform oamenilor de știință, statisticile arată că aproximativ 11% dintre adulții americani și 8% dintre copii suferă de alergii alimentare mediate de acțiunea imunologică a imunoglobulinei E.
Autorii explică și faptul că, în realitate, procentele se înjumătățesc în cazul în care sunt analizate numai cazurile diagnosticate de medici, însă acestea sunt îngrijorătoare deoarece aproximativ 20% dintre adulți prezintă o alergie la cel puțin un aliment, procentul aferent copiilor fiind de 11,4%. Aceștia menționează și faptul că persoanele care suferă de alergii alimentare, mai ales cele care prezintă alergii multi-alimentare, înregistrează scăderi ale calității vieții și efecte negative asupra sănătății fizice. Potrivit specialiștilor, în ciuda numeroaselor studii care au estimat prevalența acestei afecțiuni în Statele Unite, despre fenotipurile alergiei multi-alimentare și prevalența fiecăruia nu se cunosc suficient de multe date.

Eșantionul final al studiului a fost compus din 40.443 adulți și 38.408 copii, statisticile arătând că cei din urmă au înregistrat un procent de 11,8% a incidenței alergiilor alimentare, dintre care aproximativ jumătate au fost reprezentate de alergii multi-alimentare. În schimb, la adulți procentul de persoane care suferă de alergii alimentare diagnosticate este de 5,1%, dintr-un total de 19% auto-raportat, jumătate dintre aceștia prezentând alergii la multiple alimente. Autorii atenționează că prezența unor co-morbidități asociate alergiilor alimentare generează o rată mai mare de necesitate a vizitei la spital, persoanele în cauză raportând că au suferit reacții severe, iar povara psihosocială și greutatea zilnică generată de utilizarea injectoarelor de epinefrină cresc odată cu gravitatea afecțiunii.

Clasificarea alergiilor după alimentele ce afectează cel mai rău participanții a generat concluzii potrivit cărora copiii ce suferă de astm sau eczeme înregistrează o sensibilitate mai mare la toate cele nouă alimente analizate, în timp ce adulții ce suferă de rinită alergică aparțin clasei a doua, respectiv grupului afectat mai mult de consumul de arahide sau nuci. Pe de altă parte, din punct de vedere rasial, s-a observat un procent mai mare de copii asiatici sau hispanici care este aparține grupului 3, mai exact celui afectat preponderent de pește și crustacee.

sursa: News Medical
foto: Pixel-Shot / Shutterstock

Data actualizare: 11-01-2023 | creare: 11-01-2023 | Vizite: 359
Bibliografie
High burden of multi-food allergies among children and adults in the U.S., https://www.news-medical.net/news/20230103/High-burden-of-multi-food-allergies-among-children-and-adults-in-the-US.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou pas spre crearea unui medicament pentru tratarea rapidă și completă a alergiilor
  • Introducerea precoce a produselor alergene în alimentația copilului poate reduce riscul de sensibilizare
  • O dietă bogată în fibre ar putea oferi protecție împotriva alergiilor alimentare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum