Poluarea si caderea parului
Data publicării: 02-02-2009
Foarte frecvent media relateaza despre efectele negative provocate de particulele poluante asupra sanatatii noastre, naturii, vietii si a mediului in general.
Aceste emisii sunt formate de gazele de ardere si de particule fine provenite din procesele chimice si de combustie casnice, industriale si agricole. Poluarea atmosferica are un rol important in degradarea stratului de ozon, avand ca efect negativ cresterea cantitatii de radiatii ultraviolete din atmosfera. Datorita poluarii, parul isi pierde din stralucire, volum, elasticitate, devine mai greu de pieptanat si se devitalizeaza. Comparativ cu pielea, care are diverse moduri de combatere a stresului si de a-si reface metabolismul, parul este mai vulnerabil si nu are un sistem de protectie.
Printre cauzele principale responsabile de caderea parului se numara: expunerea la poluare si radiatii ultraviolete, o slaba nutritie a celulelor bulbare (glicogen), imbatranirea precoce a celulelor scalpului, diminuarea proliferarii celulare, matreata excesiva , spalatul frecvent cu sampoane agresive (ce contin SLS/SLES - Sodium Lauryl Sulfate / Sodium Laureth Sulfate si alte substante chimice), tratamentele chimice efectuate din motive estetice (coafat frecvent, vopsire, permanent etc), secretia excesiva a glandelor sebacee de la nivelul scalpului.
Substantele toxice si carcinogenetice din aerul poluat pot stopa cresterea parului prin blocarea mecanismelor care produc proteinele din care sunt alcatuite firele de par. Se considera ca orice poluant atmosferic poate ajunge in circulatia sanguina, in piele si la nivelul foliculului de par, putand provoca acestuia un stres, care afecteaza capacitatea de regenerare a parului. Studii efectuate pe firele de par afectate de poluare au demonstrat disfunctionalitati in procesul de crestere a acestuia, cauzate de stresul oxidativ, care distruge celulele si agraveaza efectele poluarii.
Poluantii atmosferici, induc la nivelul scalpului si implicit la nivelul celulelor bulbului firului de par un proces de inflamatie. In cadrul acestui proces, celulele polimorfonucleare produc citochine pro-inflamatorii, enzime si specii reactive de oxigen (radicali liberi): peroxid de hidrogen, anionul superoxid , radicalul hidroxil. Fenomenul numit respiratory burst (eliberare rapida a speciilor reactive de oxigen), amplifica reactia inflamatorie si este responsabil de degradarea tesuturilor. De asemenea, radiatiile ultraviolete de tip B, actioneaza ca factor declansator al inflamatiei, ce are efecte toxice asupra celulelor, reducand numarul acestora.
Laboratoarele de cercetare Bema Cosmetici au studiat efectele poluarii asupra scalpului si firelor de par si au brevetat o gama de produse dermato cosmetice organice care inglobeaza principii active specifice (complexul Tricobema), cu efecte demonstrate clinic, care au redus semnificativ efectele negative provocate de poluare si radiatiile ultraviolete de tip B. Aceste produse au un efect de conditionare si revigorare, atat pentru parul normal cat si pentru cel degradat, imbunatatindu-i vitalitatea si stralucirea.
Ca urmare a testelor clinice efectuate de Laboratoarele de Cercetare Bema Cosmetici, s-a constatat ca principiile active din complexul Tricobema Crescita (ce contine extracte de glicogen marin, rozmarin, moringa si arbore indian kino) imbunatateste cresterea foliculului firului de par cu 32%, stimuleaza activitatea mitotica a celulelor bulbului firului de par cu 98,3%, reduce glicarea cu 63% (proces care reprezinta cauza majora de imbatranire a scalpului), reduce cu 68% efectul radicalilor liberi, diminueaza inflamatia cutanata cu 85% si scade cantitatea de substante care produc inflamatia pielii cu 69%.
Testele clinice efectuate dupa o perioada de 6 luni de tratament au demonstrat stabilizarea caderii parului astfel: reducerea cu 48% a caderii parului in zona frontala si cu 51% in zona occipitala.
Prima linie de produse organice ale Laboratoarelor de Cercetare Bema Cosmetici, care protejeaza parul impotriva efectelor negative ale poluarii sunt prezente si in farmacii din Romania, precum si prin intermediul site-ului www.bioforce.ro.
Puteti citi mai multe detalii despre acest produs pentru caderea parului si de asemenea puteti contacta distribuitorul in vederea cererii de detalii suplimentare sau realizarii de comenzi online.
02-02-2009, Vizualizari 1885