Pierderea în greutate prin exerciții fizice. Ce influența are sportul asupra obiceiurilor alimentare?

©

Autor:

Pierderea în greutate prin exerciții fizice. Ce influența are sportul asupra obiceiurilor alimentare?
La nivel global, aproximativ 39% dintre adulți erau supraponderali în 2016, potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății. În același timp, milioane de oameni doresc să slăbească. O modalitate de a face acest lucru este reprezentată de exercițiile fizice. Dar ce influență are sportul asupra obiceiurilor alimentare? Oamenii de știință de la Universitatea Tehnică din München și Universitatea din Nebraska au investigat acum această întrebare.
Cercetătorii au efectuat un studiu randomizat încrucișat cu scopul de a investiga influența exercițiului fizic asupra deciziilor ipotetice cu privire la cantitatea și momentul consumului de alimente. În acest scop, 41 de participanți sănătoși cu vârste cuprinse între 19 și 29 de ani cu un IMC mediu de 23,7 au fost repartizați aleatoriu în două grupuri. Unul dintre grupuri a participat la o sesiune de exerciții de 45 de minute, în timp ce grupul al doilea s-a odihnit pentru aceeași perioadă în prima parte a experimentului și a finalizat cealaltă condiție de studiu, în a doua parte a experimentului.

În fiecare caz, înainte de activitatea fizică, participanții din grupul de antrenament au răspuns la un chestionar electronic în care au fost rugați să menționeze inclusiv cantitatea de alimente consumată. Subiecții și-au indicat preferințele privind cantitatea de alimente prin enumerarea dimensiunii porțiunilor dorite pentru fiecare aliment. Preferințele au fost obținute atât pentru consumul imediat, cât și pentru consumul ulterior al alimentelor după patru ore. După ce au răspuns la primul chestionar, participanții au efectuat 45 de minute de exerciții aerobice pe un ergometru de bicicletă. Imediat după aceea, au completat chestionarul electronic a doua oară și apoi a treia oară după o pauză de 30 de minute. Procedura pentru grupul fără antrenament a fost identică: în loc de 45 de minute de activitate fizică, acești participanți au avut o pauză de odihnă.

Cercetătorii au descoperit că exercițiul fizic a determinat creșterea cantității de alimente alese pentru consum, atât imediat după exercițiu, cât și la 30 de minute după aceea. Activitatea fizică a dus, de asemenea, la o creștere mai mare a preferinței pentru consumul imediat de alimente, atât imediat după exercițiu, cât și la 30 de minute după aceea. „Rezultatele studiului sugerează că exercițiile fizice îi pot atrage pe cei care fac sport să mănânce cantități mai mari de alimente mai repede după sesiunea de antrenament”, spune autorul studiului, Karsten Köhler, profesor de sport, nutriție și sănătate la Universitatea Tehnică din München.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 13-04-2021 | creare: 13-04-2021 | Vizite: 450
Bibliografie
What influence does sport have on (direct) eating habits? link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/04/210407122211.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: