Pacienții cu risc crescut de infarct ar putea beneficia de un tratament pe termen lung cu anticoagulante

Pacienții cu risc crescut de infarct ar putea beneficia de un tratament pe termen lung cu anticoagulante

©

Autor:

Pacienții cu risc crescut de infarct ar putea beneficia de un tratament pe termen lung cu anticoagulante

Un studiu clinic prezentat în cadrul sesiunilor È™tiinÈ›ifice ale SCAI (Society for Cardiovascular Angiography & Interventions) examinează criteriile propuse de către Societatea Europeană de Cardiologie pentru utilizarea pe termen lung a mai mult de un anticoagulant în cazul pacienÈ›ilor care au suferit o intervenÈ›ie coronariană percutană.
Conform cercetării, o astfel de abordare terapeutică ar putea aduce beneficii semnificative pentru pacienÈ›ii cu risc ridicat de atac de cord. Studiul a confirmat că pacienÈ›ii care îndeplinesc criteriile propuse de ghidurile ESC prezintă un risc crescut de complicaÈ›ii legate de coagularea sângelui în arterele coronare. Astfel, aceÈ™ti pacienÈ›i ar putea beneficia de un tratament pe termen lung cu mai mult de un anticoagulant.

Analiza a inclus peste 11.700 de pacienÈ›i cu sindrom coronarian acut sau cronic care au fost supuÈ™i intervenÈ›iei coronariene percutane într-un centru de îngrijire terÈ›iară important între anii 2012 È™i 2019. PacienÈ›ii au fost grupaÈ›i în funcÈ›ie de riscul trombotic: scăzut, mediu È™i ridicat, conform criteriilor ESC. Obiectivul principal al studiului a fost de a evalua evenimentele cardiovasculare adverse majore la un an de la intervenÈ›ie. Cei mai mulÈ›i dintre participanÈ›ii la studiu (aproape 5.300) prezentau un risc trombotic mediu, în timp ce peste 32% (echivalentul a 3.860 de persoane) prezentau un risc trombotic ridicat.

Rezultatele au arătat că riscul de evenimente cardiovasculare adverse majore pe termen de un an a fost crescut în cazul pacienÈ›ilor cu risc mediu È™i ridicat, în comparaÈ›ie cu cei cu risc scăzut, rata de deces È™i de infarcte miocardice fiind semnificativ mai ridicată în grupurile cu risc mediu sau ridicat. Profesorul George Dangas, specialist în cardiologie È™i chirurgie vasculară, autorul principal al studiului È™i preÈ™edintele ales al SCAI, subliniază importanÈ›a studiului actual în determinarea celei mai bune terapii de diluare a sângelui pentru fiecare pacient în parte.

Studiul aduce noi perspective în tratamentul pacienÈ›ilor cu risc ridicat de infarct miocardic după intervenÈ›ia coronariană percutanată. Utilizarea pe termen lung a mai multor anticoagulante poate contribui la reducerea complicaÈ›iilor È™i îmbunătățirea calității vieÈ›ii acestor pacienÈ›i. Cu toate acestea, este necesară o abordare individualizată, adaptată riscului fiecărui pacient, pentru a asigura terapia optimă È™i pentru a minimiza riscul de sângerare majoră.

IntervenÈ›ia coronariană percutanată, cunoscută È™i sub denumirea de angioplastie coronariană, este un procedeu minim invaziv utilizat pentru a trata afecÈ›iunile arterelor coronare, care pot provoca blocarea sau îngustarea fluxului de sânge către muÈ™chiul inimii.

sursa: News Medical


Data actualizare: 23-05-2023 | creare: 23-05-2023 | Vizite: 469
Bibliografie
High-risk heart attack patients could benefit from a long-term treatment with blood thinners, link: https://www.news-medical.net/news/20230519/High-risk-heart-attack-patients-could-benefit-from-a-long-term-treatment-with-blood-thinners.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anticoagulantele - ce trebuie să È™tii ca pacient
  • Studiile sugerează că tratamentul cu Abelacimab este eficient împotriva cheagurilor de sânge
  • Un anticoagulant folosit uzual ar putea influenÈ›a durata infecÈ›iei active cu virusul SARS-CoV-2
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum