Olandezii și australienii, cei mai mari consumatori de substanțe euforizante legale, în zilele de sărbătoare

©

Autor:

Olandezii și australienii, cei mai mari consumatori de substanțe euforizante legale, în zilele de sărbătoare
În ciuda deceselor și spitalizărilor legate de multe substanțe psihoactive noi, un studiu internațional privind apele uzate, condus de Universitatea din Australia de Sud, arată cât de prevalente sunt „pastilele psihoactive de petrecere” și „sărurile de baie - catinone sintetice” în diferite părți ale lumii.
Într-o nouă lucrare publicată în Water Research, cea mai cuprinzătoare analiză a apelor uzate din lume a NPS arată modelul consumului de droguri psihoactive de Anul Nou în 14 locații din Australia, Noua Zeelandă, China, Olanda, Spania, Italia, Norvegia și Statele Unite. Au fost monitorizate peste 200 de droguri sintetice în toate țările și au fost găsite 16 substanțe utilizate pe scară largă. „Dintre cele opt țări studiate, numai Norvegia nu a prezentat urme de NPS”, spune el. Noile substanțe psihoactive (NPS) sunt o serie de droguri care au fost concepute pentru a imita drogurile ilicite stabilite, cum ar fi canabisul, cocaina, MDMA și LSD.

„Olanda a înregistrat cea mai mare utilizare, urmată de Australia, Noua Zeelandă și Statele Unite. Spania, Italia și China au avut cea mai mică incidență a consumului de noi substanțe psihoactive în orașele participante la studiu.”, a declarat autorul Richard Bade.

N-etilpentilona, ​​detectată anterior în probe de criminalistică și la festivaluri de muzică din Australia și Noua Zeelandă, despre care se știe că provoacă decese, a fost descoperită în probele din Australia, Noua Zeelandă și SUA. Un alt medicament, numit mefedronă (denumit adesea dronă, M-CAT sau White Magic), a fost găsit doar în Australia și Noua Zeelandă, țara din urmă înregistrând o creștere de 20 de ori în utilizare în ajunul Anului Nou. „Este un medicament foarte puternic care produce efecte similare cu cele ale cocainei și MDMA și este popular printre consumatorii de ecstasy și simulanți din Australia și Noua Zeelandă”, spune dr. Bade.

„Guvernele au intervenit curând după ce spitalizările și decesele au fost legate de această clasă de droguri, unele țări aplicând interdicții generale. Cu toate acestea, în ciuda acestor interdicții, NPS sunt încă sintetizate, transportate și consumate în întreaga lume, adesea cu consecințe fatale”. Dr. Bade spune că speră că probele de ape uzate vor contribui la completarea datelor spitalicești, legale și criminalistice, împreună cu anchetele globale, pentru a identifica medicamentele cele mai periculoase din comunitate.

sursa: Science Daily
foto: University of Saouth Australia

Data actualizare: 26-02-2021 | creare: 26-02-2021 | Vizite: 1050
Bibliografie
Sewage study shows which countries like to party hard, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/02/210222092301.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: