Oferi servicii medicale - cum crești satisfacția pacienților?
Autor: Vasiliu Alina
În ultimii 20 de ani, studiile privind gradul de satisfacție al pacienților au câștigat o atenție crescândă ca surse de informații semnificative pentru identificarea lipsurilor și elaborarea unui plan de acțiune eficient pentru îmbunătățirea calității în cadrul organizațiilor de asistență medicală.
Specialiștii preconizează că dezvoltarea relației dintre furnizorii de asistență medicală și pacienții lor va duce la detectarea mai devreme a bolilor, o mai bună comunicare cu pacientul, reducerea costurilor și îmbunătățirea rezultatelor clinice, printre alte beneficii. (1)
Câteva soluții pentru a crește satisfacția pacienților includ:
1. Accentul pe modul în care vă prezentați experiența în domeniul de activitate
Pacienții vă vor judeca activitatea înainte de a vă întâlni. Efectuarea unei impresii bune începe cu un site bine conceput și orientat spre nevoile pacientului. În acest mod, publicul se poate informa în legătură cu activitatea pe care o desfășurați, inclusiv poate afla mai multe despre misiunea dumneavoastră, acreditările primite, gama de servicii pe care le oferiți, precum, și câteva informații utile cum ar fi locația și orele de lucru
De asemenea, nu uitați să includeți instrumente interactive care să permită accesul pacienților la informații suplimentare prin meniurile derulante, o hartă și instrucțiuni către cabinetul medical și un portal pentru pacienții care au deja cont pentru efectuarea plăților, efectuarea programărilor și comunicarea prin e-mailuri securizate.
Rețineți că modul în care să prezentați activitatea depinde, de asemenea, de un birou atrăgător, curat și confortabil, cu facilități pentru a vă asigura că pacienții se simt îngrijiți și confortabili, atât în zona de recepție, cât și în camera de examinare.
2. Acordați respect și atenție pacienților
Medicii, managerii și personalul trebuie să se angajeze, de asemenea, să acorde pacienților atenția pe care o merită pe parcursul vizitelor lor; din momentul în care pacientul ajunge la o întâlnire programată până la sfârșitul vizitei.
Asigurați-vă că satisfaceți un standard de îngrijire și de servicii prin implementarea interviurilor după întâlnirile cu pacienții, stabilirea procedurilor de contestare a pacienților și efectuarea de sondaje privind gradul de satisfacție al pacienților.
Asigurați instruirea personalului printr-un atelier anual care să pună accent pe modul în care trebuie să decurgă serviciile orientate către nevoile pacientului. Acesta poate fi realizat în timpul unei ore de masă extinsă, în care există timp pentru a împărtăși preocupări și idei comune despre cum să oferi cele mai bune servicii.
3. Îmbunătățirea comunicării cu pacientul
Aceasta înseamnă să răspundeți prompt la telefon și să fiți dispuși să răspundeți la toate întrebările pacienților.
De asemenea, este important să stabiliți contactul vizual și nu uitați să zâmbiți. Ascultați și căutați indicii de la pacienții dumneavoastră. Dacă ei par neliniștiți sau dacă sunt îngrijorați, trebuie fiți liniștit și încrezători. La sfârșitul interacțiunii cu pacientul, întrebați dacă există și alte lucruri cu care îi puteți ajuta. (2)
4. Informarea pacientului
Este important să informați pacientul despre efectele secundare ale afecțiunii de care suferă, în timp ce urmează posibile tratamente, precum și să discutați cu acesta despre diagnostic. În acest mod, pacientul va acorda mai multă încredere serviciilor medicale pe care le oferiți.
Preocupați-vă de modul în care manageriați starea de anxietate și de frică a pacientului prin oferirea mai multor informații și explicarea aspectelor medicale într-un mod în care pot fi înțelese de către acesta.
5. Acordați atenție timpului
Fiți prompt în a răspunde la apelurile telefonice, nu țineți pacienții în așteptare mai mult de 30 de secunde și nu transferați apelul de la o persoană la alta. De asemenea, fiți atent la returnarea apelurilor telefonice și a e-mailurilor într-un interval de timp standard. Comunicați termenul stabilit furnizorilor, personalului și pacienților. Acest lucru consolidează responsabilitatea față de nevoile pacientului.
6. Aplicațiile mobile de sănătate
O nouă tendință în ceea ce privește serviciile de sănătate constă în aplicațiile mobile de sănătate. Este un domeniu în creștere rapidă în sectorul sănătății digitale, care oferă asistență medicală, livrare și intervenție prin intermediul tehnologiilor mobile, cum ar fi smartphone-urile sau tabletele.
Tehnologiile de sănătate au potențialul de a deveni instrumente medicale puternice pentru a sprijini furnizarea asistenței medicale la toate nivelurile de îngrijire, așadar, pentru a îmbunătăți serviciile medicale pe care le oferi pacienților tăi ar trebui să luați în considerare acest aspect. (3)
Sistemele de sănătate continuă să-și schimbe perspectivele în ceea ce privește satisfacția pacientului, considerând-o mai puțin ca o altă cerință de reglementare care trebuie îndeplinită și, mai mult ca un prim indicator al calității generale a serviciilor oferite de organizațiile medicale.
2. 6 steps to improve patients’ experience in your organization. Url: https://wire.ama-assn.org/practice-management/6-steps-improve-patients-experience-your-organization
3. What Is… Mobile Health? Url: https://www.addiction-ssa.org/commentary/what-is...mobile-health
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni