O tehnică simplă de intervenței ar putea detecta primele semne de demență
©
Autor: Airinei Camelia

Analizând datele a peste 13.000 de participanÈ›i la un studiu de îmbătrânire pe termen lung, cercetătorii au descoperit că evaluarea de către un intervievator a memoriei unei persoane sănătoase din punct de vedere cognitiv ar putea anticipa cu succes probabilitatea apariÈ›iei demenÈ›ei pe o perioadă de 15 ani. Rezultatele studiului, care urmează să fie publicate în Journal of Alzheimer's Disease, sugerează că evaluările intervievatorului privind performanÅ£a memoriei ar putea servi ca un instrument suplimentar sau alternativ pentru detectare, alături de metode precum auto-raportarea ÅŸi testarea cognitivă.
Studiul a examinat participanÈ›ii la Studiul privind sănătatea È™i pensionarea al Universității, concentrându-se pe evaluările lor de memorie oferite de intervievatori instruiÈ›i. Fiecare scădere progresivă a evaluării memoriei a fost legată de un risc cu 40% mai mare de a dezvolta demență, chiar È™i luând în considerare factori precum depresia È™i deficienÈ›a de auz. În mod interesant, această corelaÈ›ie a rămas consistentă în diferite grupuri demografice.
Rezultatele evidenÈ›iază importanÈ›a evaluărilor subiective ale memoriei È™i sugerează că astfel de evaluări ale intervievatorului pot juca un rol crucial în prezicerea demenÈ›ei, oferind perspective clinicienilor pentru a îmbunătăți strategiile de intervenÈ›ii în timp util.
sursa: News Medical
foto: Florida State University (Abode Stock)
Data actualizare: 07-08-2023 | creare: 07-08-2023 | Vizite: 365
Bibliografie
Simple interview technique could help detect early signs of dementia, link: https://www.news-medical.net/news/20230803/Simple-interview-technique-could-help-detect-early-signs-of-dementia.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Stimularea electrică restaurează vederea la pacienții cu glaucom și leziuni ale nervului optic
- Interacțiunea activă a creierului cu sistemul imunitar pentru menținerea sănătății
- Dietele mediteraneene bogate în polifenoli pot încetini îmbătrânirea creierului și pot reduce neurodegenerarea
- În ce mod ajută stresul memoria
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum