O nouă metodă de identificare a microbilor intestinali care cauzează bolile inflamatorii, descrisă de cercetători

©

Autor:

O nouă metodă de identificare a microbilor intestinali care cauzează bolile inflamatorii, descrisă de cercetători
Identificarea microbilor intestinali responsabili pentru boli inflamatorii comune, precum obezitatea, cancerul sau bolile hepatice, ar putea fi realizată cu mai multă ușurință în viitor, cu ajutorul unei tehnici recent dezvoltată de cercetătorii de la Institutul Cedars-Sinai. Tehnica folosește o proteină din sânge care poate detecta microbii care au traversat bariera intestinală și care provoacă de regulă activarea sistemului imunitar, o caracteristică cheie a multor boli inflamatorii.
Supraactivarea sistemului imunitar, considerată o potențială cauză a bolilor inflamatorii, ar putea fi declanșată de către microbii care traversează bariera imună, ceea ce face ca microbiomul intestinal să joace un rol esențial în apariția acestor condiții. La momentul actual, identificarea acelor microbi intestinali care traversează bariera intestinală și activează celulele imunitare este un proces extrem de dificil, instrumentele existente fiind limitate și cu o precizie de regulă redusă.

Pentru a concepe o metodă mai precisă, cercetătorii de la Institutul Cedars-Sinai, în colaborare cu omologii de la Institutul Național de Alergie și Boli Infecțioase, au utilizat serul uman, un lichid găsit în sânge care conține totalitatea anticorpilor unui individ, pentru a cuantifica răspunsurile imune ale organismului împotriva microbilor intestinali. Folosind secvențierea de mare capacitate, cercetătorii au putut calcula un scor IgG pentru a măsura cantitatea de anticorpi care există în corp împotriva fiecărui microbi intestinal.

În urma aplicării tehnicii, cercetătorii au descoperit un număr crescut de bacterii vizate de sistemul imunitar în probele sanguine colectate de la pacienți cu afecțiuni inflamatorii intestinale,   comparativ cu numărul bacteriilor vizate de sistemul imunitar în probele obținute de la persoane sănătoase. Bacteriile cele mai frecvent identificate ca fiind o țintă a sistemului imunitar nu au fost considerate potențiali factori cauzali ai afecțiunilor inflamatorii. Cu toate acestea, autorii sugerează că activitatea microbiană și implicit bacteriile în cauză sunt relevante pentru progresia bolii, astfel că ar putea reprezenta o țintă terapeutică viabilă.

sursa: News Medical

Data actualizare: 19-08-2022 | creare: 19-08-2022 | Vizite: 422
Bibliografie
New method helps identify which gut microbes most likely contribute to inflammatory diseases, https://www.news-medical.net/news/20220817/New-method-helps-identify-which-gut-microbes-most-likely-contribute-to-inflammatory-diseases.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A fost descoperită cauza apariției bolilor inflamatorii intestinale cronice
  • S-a demonstrat că excesul de zahăr crește riscul apariției bolilor inflamatorii intestinale
  • Mecanismul genetic din bolile inflamatorii intestinale
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum