Bacteriile intestinale transformă fitatul alimentar în acizi grași care stimulează sănătatea
©
Autor: Airinei Camelia

Cercetătorii au analizat metabolismul acidului fitic alimentar de către microbiomul intestinal uman, folosind probe fecale de la doi donatori, incubate în medii suplimentate cu fitat marcat cu 13C6. Rezultatele spectroscopiei de rezonanță magnetică nucleară (RMN) cu 13C au arătat că microbiomul fiecărui donator metabolizează fitatul diferit, producând diverse acizi graÈ™i cu lanÈ› scurt (AGLS), cum ar fi acetat È™i propionat.
Analiza genomică a identificat comunități microbiene distincte în probele fecale, cu predominanÈ›a speciilor Mitsuokella. În plus, cercetarea a inclus analize de microbiom dintr-o cohortă largă de populaÈ›ie, identificând variante ale speciei Mitsuokella similare cu M. jalaludinii, care s-a dovedit a degrada eficient fitatul.
Experimentele ulterioare au arătat că M. jalaludinii poate converti rapid fitatul în metaboliÈ›i intermediari È™i finali, incluzând lactatul È™i succinatul, iar analizele transcriptomice au evidenÈ›iat expresia crescută a genelor relevante pentru transportul inozitolului È™i sinteza ATP în medii cu fitat.
De asemenea, studiul a explorat interacÈ›iunile sinergice între M. jalaludinii È™i Anaerostipes rhamnosivorans, demonstrând că aceste interacÈ›iuni pot influenÈ›a producÈ›ia de propionat. Experimentele in vivo pe È™oareci au confirmat capacitatea acestor microorganisme de a degrada fitatul È™i de a modifica compoziÈ›ia metaboliÈ›ilor în cecum.
Concluziile studiului subliniază capacitatea microbiomului intestinal uman de a converti fitatul în acizi graÈ™i cu lanÈ› scurt în funcÈ›ie de compoziÈ›ia microbială È™i identifică specia Mitsuokella ca un degradant predominant È™i eficient de fitat. Aceste descoperiri ar putea contribui la dezvoltarea unor abordări strategice pentru utilizarea sinergiei microbiene È™i a fitatului în intervenÈ›ii benefice pentru sănătate.
sursa: News Medical
Data actualizare: 13-06-2024 | creare: 13-06-2024 | Vizite: 207
Bibliografie
Gut bacteria turn dietary phytate into health-boosting fatty acids, study shows, link: https://www.news-medical.net/news/20240612/Gut-bacteria-turn-dietary-phytate-into-health-boosting-fatty-acids-study-shows.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- S-au descoperit bacteriile din flora intestinală asociate cu dependența de mâncare
- Biologii transformă bacteriile intestinale în farmacii de proteine ​​minuscule
- Noi linii directoare pentru evaluarea și gestionarea constipației cronice (Societatea Americană a Chirurgilor de Colon și Rect)
- Dieta alternantă și sportul ar putea îmbunătății sănătatea persoanelor cu steatohepatită non-alcoolică
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni