O nouă abordare poate ajuta la prevenirea anxietății

©

Autor:

O nouă abordare poate ajuta la prevenirea anxietății

Un nou studiu susține că un „semnal de siguranță” poate fi mai eficient decât terapia comportamentală în prevenirea stărilor de anxietate.
Rezultatele publicate în jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences susțin că un semnal de siguranță poate fi reprezentat de o piesă muzicală, o persoană sau chiar de un animal de pluș, elemente care nu sunt asociate cu starea de frică sau de amenințare.

Abordarea diferă de terapia comportamentală, care expune pacienții la sursa fricii lor, cum ar fi păianjenii, până când un pacient înțelege că păianjenii nu reprezintă o amenințare semnificativă și starea lor de anxietatea este îmbunătățită.

„Atât terapia cognitivă comportamentală, cât și antidepresivele pot fi eficiente, dar nu se pot dovedi la fel de benefice pentru toată lumea sau beneficiile experimentate de unii indivizi nu se mențin pe termen lung”, a explicat Dylan Gee, autoarea studiului.

În noua cercetare, subiecții au fost condiționați să asocieze o formă cu un rezultat amenințător și o altă formă cu un rezultat care nu provoacă o amenințare. Ulterior, ambele forme au fost prezentate subiecților, dar, a doua formă, cea care nu reprezintă o amenințare - semnalul de siguranță - a suprimat sentimentele de neliniște și frică.

 

Studiile de imagistică cerebrală, atât la subiecți umani, cât și la șoareci, au arătat că această abordare a activat o rețea neuronală diferită de terapia comportamentală, ceea ce sugerează că semnalizarea de siguranță ar putea fi un mod eficient de a crește eficacitatea terapiilor actuale.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 20-12-2019 | creare: 20-12-2019 | Vizite: 668
Bibliografie
'Safety signals' may help slow down anxiety. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/12/191209161336.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!