O dietă nesănătoasă în adolescență este asociată cu probleme grave de sănătate mai târziu în viață
©
Autor: Airinei Camelia

Studiul a folosit Healthy Eating Index-2015 și teste medicale pentru a evalua un grup de tineri cu vârstele între 10 și 16 ani, din cohorta Translational Investigation of Growth and Everyday Routine in Kids. Acesta a analizat activitatea fizică, somnul și aderența la liniile directoare alimentare pentru tinerii din zone metropolitane ale Louisianei, care sunt frecvent afectate de sărăcie, insecuritate alimentară, obezitate și boli conexe.
Din 342 de adolescenți eligibili și înscriși, studiul a inclus 192 de participanți cu date complete de bază și de urmărire. La începutul și la sfârșitul studiului, adolescenții au purtat un accelerometru timp de cel puțin șapte zile și au completat două reamintiri dietetice de 24 de ore, participând de asemenea la vizite de cercetare care au inclus măsurători ale compoziției corporale, tensiunii arteriale, chimiei clinice și antropometrice.
Rezultatele studiului au arătat că adolescenții cu o aderență slabă la Ghidurile Dietetice pentru Americani 2015-2020 și cu factori de risc cardiometabolic asociați au continuat aceleași modele alimentare pe parcursul celor doi ani de studiu. Aceasta sugerează că efectele negative ale unei diete de proastă calitate au început deja să stabilească riscurile de sănătate pe care acești adolescenți le vor înfrunta pe tot parcursul vieții.
Dr. Amanda E. Staiano de la Pennington Biomedical Research Center, Louisiana State University, autorul corespondent al studiului, a subliniat că examinarea datelor legate de calitatea dietei poate ajuta la identificarea țintelor pentru intervenții viitoare și la îmbunătățirea calității dietei și reducerea riscurilor de sănătate. Promovarea cunoștințelor despre nutriție este esențială, dar nu este întotdeauna corelată cu comportamentul de consum alimentar. Identificarea și depășirea barierelor în consumul unei diete sănătoase ar putea preveni riscurile de sănătate viitoare.
sursa: Science Daily
foto: SILVIA/stock.adobe.com
Data actualizare: 18-12-2023 | creare: 18-12-2023 | Vizite: 464
Bibliografie
Poor diet quality during adolescence is linked to serious health risks, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/12/231213133516.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Eficiență pentru scădere ponderală și risc cardiovascular: dieta vegetariană vs. dieta mediteraneană
- Studiu: Creierul este „de vină” pentru efectul yo-yo al dietelor de slăbire
- Diete pentru promovarea îmbătrânirii sănătoase a creierului (revizuire)
- Care sunt factorii care influențează alegerile alimentare?
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Alimentatie-nutritie-dieta
- Dieta personalizata la adolescent
- Regim alimentar - minus 20 kg
- Dieta
- Alimentatia unei adolescente
- Masa de seara
- Adolescent vegan
- Dieta de adolescenta