Nutriția echilibrată și exercițiile fizice - esențiale în combaterea incidenței sindromului metabolic în rândul adulților tineri
©
Autor: Airinei Camelia
![Nutriția echilibrată și exercițiile fizice - esențiale în combaterea incidenței sindromului metabolic în rândul adulților tineri](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=47979.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Participanții au fost împărțiți în patru grupuri alimentare: Legume-Nuci, Alcool-Carne, Zahăr-Procesate și Ouă-Legume. Grupul Legume-Nuci, asociat cu un consum ridicat de fasole, tuberculi, nuci și fructe de mare, a prezentat un risc mai mare de a dezvolta sindrom metabolic, în special în rândul celor cu activitate fizică neregulată, risc care a fost atribuit unui conținut scăzut de fibre și unui conținut ridicat de carbohidrați.
În contrast, grupul Ouă-Legume, care include consumul de ouă, legume proaspete, cereale integrale și carne albă, a indicat o reducere cu 74% a riscului de sindrom metabolic comparativ cu cei din cel mai scăzut cvartil, subliniind beneficiile unui consum crescut de fibre și carbohidrați complecși.
Nu s-au observat asociații semnificative între riscul de sindrom metabolic și grupurile Zahăr-Procesate și Alcool-Carne. Activitatea fizică regulată s-a dovedit a modifica efectele dietei, compensând impactul negativ al unor modele alimentare prin creșterea ratei metabolice bazale și utilizarea periferică a glucozei.
Concluziile studiului subliniază importanța modelelor alimentare și a activității fizice regulate în prevenirea sindromului metabolic în rândul adulților tineri. Se recomandă efectuarea unor studii mai ample, cu perioade de urmărire mai lungi, pentru a stabili rolul cauzal al dietei și efectele sale pe termen lung asupra dezvoltării sindromului metabolic.
sursa: News Medical
Data actualizare: 05-09-2024 | creare: 05-09-2024 | Vizite: 118
Bibliografie
Metabolic syndrome risk: The role of diet in young adults, link: https://www.news-medical.net/news/20240903/Metabolic-syndrome-risk-The-role-of-diet-in-young-adults.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Postul intermitent poate fi mai eficient decât regimurile cu restricție calorică în reducerea riscului de a dezvolta diabet
- Consumul de alcool în preajma concepției poate crește riscul de diabet al copilului
- Un nou dispozitiv medical poate trata obezitatea și diabetul de tip 2
- Un nou tip de „terapie în etape” poate deveni o strategie eficientă pentru boala oculară diabetică
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni