Nucile pot ajuta în diabet de tip 2
©
Autor: Patriche Silvia
Un studiu recent arată că o alimentație echilibrată din care fac parte și nucile ajută la ținerea sub control a diabetului de tip 2 sau chiar la prevenirea sa.
În anii de pandemie a crescut cu 16% numărul celor bolnavi de diabet zaharat. Lăsat netratat poate duce la complicații cardiovasculare, neuropatie, retinopatie și afecțiuni cronice renale.
Pentru acest studiu, oamenii de știință au evoluat efectul consumului de nuci asupra markerilor glicemici. Cercetările anterioare au arătat că persoanele care consumă nuci în mod regulat au un nivel mai mic al glicemiei. Un consum mai mare de nuci este asociat unui nivel mai mic ai markerilor asociați diabetului: insulină plasmatică, glucoza din sânge, hemoglobina glicată, testul oral de toleranță la glucoză, rezistența la insulină.
O porție de nuci (15 g de nuci) de minimum cinci ori pe săptămână are efecte mai bune asupra markerilor diabetici prin comparație cu o singură porție pe lună. Totuși, consumul de nuci nu a redus glicemia la persoanele care consumă alimente cu un indice glicemic ridicat.
Participanții la experiment au fost împărțiți în mai multe grupuri, fiecare grup primind fie migdale, făină de migdale fără grăsimi, unt de migdale, ulei de migdale sau 0 migdale (grupul de control). Persoanele care au consumat migdale au avut o diminuare a nivelului glicemiei.
Studiul a fost realizat cu susținerea Consiliului Internațional al fructelor uscate și al nucilor. (INC)
sursa: News Medical
foto: gorkem demir / Shutterstock
În anii de pandemie a crescut cu 16% numărul celor bolnavi de diabet zaharat. Lăsat netratat poate duce la complicații cardiovasculare, neuropatie, retinopatie și afecțiuni cronice renale.
Pentru acest studiu, oamenii de știință au evoluat efectul consumului de nuci asupra markerilor glicemici. Cercetările anterioare au arătat că persoanele care consumă nuci în mod regulat au un nivel mai mic al glicemiei. Un consum mai mare de nuci este asociat unui nivel mai mic ai markerilor asociați diabetului: insulină plasmatică, glucoza din sânge, hemoglobina glicată, testul oral de toleranță la glucoză, rezistența la insulină.
O porție de nuci (15 g de nuci) de minimum cinci ori pe săptămână are efecte mai bune asupra markerilor diabetici prin comparație cu o singură porție pe lună. Totuși, consumul de nuci nu a redus glicemia la persoanele care consumă alimente cu un indice glicemic ridicat.
Participanții la experiment au fost împărțiți în mai multe grupuri, fiecare grup primind fie migdale, făină de migdale fără grăsimi, unt de migdale, ulei de migdale sau 0 migdale (grupul de control). Persoanele care au consumat migdale au avut o diminuare a nivelului glicemiei.
Studiul a fost realizat cu susținerea Consiliului Internațional al fructelor uscate și al nucilor. (INC)
sursa: News Medical
foto: gorkem demir / Shutterstock
Data actualizare: 15-02-2023 | creare: 15-02-2023 | Vizite: 1807
Bibliografie
1. Do nuts help with type 2 diabetes?, link: https://www.news-medical.net/news/20230213/Do-nuts-help-with-type-2-diabetes.aspx2. Nuts in the Prevention and Management of Type 2 Diabetes, link: https://www.mdpi.com/2072-6643/15/4/878
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Diabetul de tip 2 este vindecabil.
- Diabet tip 2
- Simptome diabet
- Diabet de tip II complicat. Se poate renunta la tratamentul medicamentos?
- Diabet zaharat tip II
- Diabet - a slabit mult! Cum sa se ingrase ?
- Diabet tip 2
- Consumul de nuci = ingrasare?
- Diabet zaharat 2 si problema talpa