Noua Zeelandă are nevoie de noi regulamentări pentru a reduce conținutului de zahăr
©
Autor: Vasiliu Alina

Studiul publicat în jurnalul internațional PeerJ și a fost realizat pe un eșantion de 2.000 de persoane, măsurând consumul de alimente și de băuturi consumate pe o perioadă de 24 de ore, precum și intențiile auto-raportate ale voluntarilor de a consuma mâncare sănătoasă.
Dintre aceștia, 30,5% au consumat băuturi îndulcite cu zahăr în următoarele 24 de ore. Aceștia au prezentat de asemenea o tendință generală de a mânca nesănătos, deoarece au consumat desert, produse de cofetărie și alimente de tip fast-food și au fost mai puțin susceptibili de a consuma alternative mai sănătoase.
„Faptul că consumatorii de băuturi îndulcite cu zahăr nu încearcă să mănânce sănătos sau să citească etichetele produselor alimentare ridică întrebări serioase cu privire la probabilitatea schimbării comportamentului acestora ca răspuns la o mai bună etichetare”, a declarat dr. Kirsten Robertsonde, de la Departamentul de Marketing al Universității din Noua Zeelandă.
Situația este cu atât mai gravă în Noua Zeelandă, care are o epidemie de obezitate, fiind a treia națiune cu cea mai mare supraponderabilitate din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), iar 17% din consumul total de zahăr provine de la băuturile îndulcite cu zahăr.
În urma studiului, cercetătorii sunt de părere că, pe baza modelelor aplicate în alte țări, implemanetarea impozitelor naționale în Noua Zeelandă vor încuraja industria să își reformuleze produsele prin reducerea conținutului de zahăr și vor încuraja consumatorii să aleagă alte alternative.
Sursa: ScienceDaily
Data actualizare: 16-11-2018 | creare: 16-11-2018 | Vizite: 693
Bibliografie
Study calls for sugar tax, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/11/181108091254.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Dietele hipocalorice și vegane îmbunătățesc controlul glicemic în diabetul de tip 2
- Metabolismul se modifică odată cu înaintarea în vârstă, însă la o rată mai mică decât se credea anterior
- Hormonul adrenomedulină – factor cheie în rezistența la insulină în diabetul de tip 2 asociat cu obezitatea
- Monitorizarea continuă a glicemiei la persoanele fără diabet - precizie și beneficii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Zahar sau miere? care este mai sanatoasa?
- Cate grame de zahar pe zi este recomandat sa consume o persoana de 1.8 m inaltime si 81 kg?