Metabolismul se modifică odată cu înaintarea în vârstă, însă la o rată mai mică decât se credea anterior

©

Autor:

Metabolismul se modifică odată cu înaintarea în vârstă, însă la o rată mai mică decât se credea anterior
Un nou studiu sugerează că metabolismul, rata la care sunt arse caloriile, atinge vârfurile de activitate mult mai devreme în viață și că declinul apare mai târziu decât se credea anterior. Cercetătorii au analizat caloriile arse în medie de peste 6.600 de persoane cu vârste cuprinse între o săptămână și 95 de ani, pe măsură ce își desfășurau viața de zi cu zi.
Majoritatea studiilor anterioare la scară largă au măsurat cantitatea de energie pe care o folosește corpul pentru funcțiile vitale de bază, ceea ce reprezintă însă doar 50% până la 70% din caloriile pe care o persoană le arde în fiecare zi. Comparativ, studiul actual a cuprins și alte activități, precum spălarea vaselor, plimbarea câinelui, mersul la sală, gândirea sau agitarea, care presupun consum de energie.

„Unii oameni cred că în perioada adolescenței potențialul lor de ardere a caloriilor atinge apogeul”, a declarat co-autorul studiului Peter Katzmarzyk, director executiv asociat pentru științe ale populației și sănătății publice la Pennington Biomedical Research Center. Studiul arată însă că sugarii au avut cele mai mari rate metabolice. Cercetările au arătat că nevoile de energie cresc în primele 12 luni de viață. La primele zile de naștere, bebelușii ard calorii cu 50% mai repede pentru mărimea corpului decât adulții. „Metabolismul exploziv al unui sugar poate ajuta la explicarea motivului pentru care copiii care nu ajung să mănânce suficient în timpul acestei etape de dezvoltare au mai puține șanse să supraviețuiască și să devină adulți sănătoși”, a declarat același cercetător.

După creșterea inițială a copilăriei, metabolismul unei persoane încetinește cu aproximativ 3% în fiecare an până la 20 de ani, când se nivelează într-un nou normal. În mod surprinzător, creșterile din adolescență nu au generat o creștere a necesităților zilnice de calorii, după ce cercetătorii au luat în considerare dimensiunea corpului. De asemenea, o altă surpriză a fost că metabolismul oamenilor a fost cel mai stabil între 20 și 50 de ani.

Datele sugerează că metabolismul nu începe să scadă din nou decât după vârsta de 60 de ani. Încetinirea este treptată, doar 0,7% pe an. Pentru o persoană în vârstă de 90 de ani, consumul de calorii zilnic este cu 26% mai redus decât consumul unei persoane de vârstă mijlocie. Potrivit cercetătorilor, pierderea masei musculare pe măsură ce îmbătrânim poate fi o cauză, deoarece mușchiul arde mai multe calorii decât grăsimile.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 14-08-2021 | creare: 14-08-2021 | Vizite: 599
Bibliografie
Metabolism changes with age, just not when you might think, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210812145028.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: