Noi metode de reducere a poluării aerului
Autor: Vasiliu Alina
![Noi metode de reducere a poluării aerului](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=37699.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
O nouă cercetare susține că plantarea de copaci în apropierea fabricilor și a altor surse de poluare ar putea reduce poluarea aerului cu o medie de 27%.
Studiul arată că plantele - nu tehnologiile - pot fi opțiuni mai ieftine pentru curățarea aerului în apropierea mai multor site-uri industriale, centrale electrice și situri de foraj pentru petrol și gaze. De fapt, cercetătorii au descoperit că în 75 la sută dintre județele analizate, utilizarea plantelor pentru atenuarea poluării aerului a fost o opțiune mai ieftină decât folosirea unor dispozitive tehnologice.
Pentru a înțelege efectul pe care copacii și alte plante l-ar putea avea asupra poluării aerului, cercetătorii au colectat date publice despre poluarea aerului și a vegetației din mai multe județe. Apoi, au calculat costurile aferente suplimentării numărului de arbori și de plante.
Cercetătorii au estimat impactul plantelor asupra celor mai obișnuiți poluanți ai aerului - dioxid de sulf, particule care contribuie la ceață, fum și la formarea dioxidului de azot.
Ei au descoperit că restabilirea vegetației la nivelul unui județ duce la o reducere a poluării aerului, cu o medie de 27%. Această cifră variază în funcție de județ și regiune.
Cercetările lor nu au calculat efectele directe pe care plantele le-ar putea avea asupra poluării cu ozon. De asemenea, analiza nu a luat în considerare impactul anumitor specii de copaci sau plante asupra aerului poluat, unele ar putea fi mai eficiente în acest proces.
„Ceea ce ne interesează este să ne asigurăm că ingineria contribuie pozitiv la dezvoltarea durabilă și un motiv important pentru care ingineria nu a reușit să facă asta este pentru că a păstrat natura în afara graniței sistemului său”, a declarat Bhavik Bakshi, autorul studiului.
Plantarea de copaci sau de alte plante ar putea scădea nivelul de poluare a aerului, atât în zonele urbane, cât și în cele rurale.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni