Noi dovezi sugerează că tratamentul Alzheimerului necesită o abordare individualizată

Noi dovezi sugerează că tratamentul Alzheimerului necesită o abordare individualizată

©

Autor:

Noi dovezi sugerează că tratamentul Alzheimerului necesită o abordare individualizată
Cercetătorii de la University of Buffalo au stabilit că o genă umană prezentă la 75% din populaÈ›ie reprezintă principalul motiv pentru care tratamentul medicamentos al bolii Alzheimer părea promițător în studiile la animale, dar nu a reuÈ™it în studiile umane.
Cercetarea a fost prezentată în cadrul Alzheimer‘s Association International Conference. Aceasta a fost realizată folosind datele unui studiu de cohortă la care au participat 345 de pacienÈ›i cu Alzheimer È™i care au fost urmăriÈ›i pe o perioadă de zece ani.

Gena CHRFAM7A modulează receptorul alpha-7, un neurotransmițător implicat în memorie È™i învățare care a fost asociat cu Alzheimerul, È™i o kinază, un tip de enzimă.

„Având în vedere că această genă umană de fuziune nu a fost prezentă la animale È™i în sistemele de screening utilizate pentru identificarea medicamentelor, 75% dintre pacienÈ›ii cu Alzheimer care au aceasta genă sunt mai puÈ›in susceptibili să beneficieze È™i, prin urmare, sunt în dezavantaj”, a spus Kinga Szigeti de la Alzheimer‘s Disease and Memory Disorders Center.

Rezultatele sugerează că poate fi necesară o abordare personalizată, a fiecărui pacient, pe baza genotipului CHRFAM7A.

Trei dintre cele patru medicamente disponibile pentru tratarea Alzheimerului, funcÈ›ionează prin stimularea receptorilor care răspund la acetilcolină. Mai multe medicamente specifice pentru Alpha 7 sunt în dezvoltare de mai bine de 10 ani, dar nu au avut rezultate pozitive când au fost testate în studii clinice.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 31-07-2019 | creare: 31-07-2019 | Vizite: 667
Bibliografie
First clinical proof that genotypes determine if Alzheimer's drugs will work. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190717142641.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Litiul ar putea opri progresia bolii Alzheimer
  • Terapia genetică în boala Alzheimer menÈ›ine capacitatea de învățare È™i memoria
  • Un nou tratament opreÈ™te progresia bolii Alzheimer la maimuÈ›e
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum