Cercetătorii au descoperit o serie de gene implicate în apariția demenței

©

Autor:

Cercetătorii au descoperit o serie de gene implicate în apariția demenței
O echipă de cercetători de la UCLA a identificat o serie de procese genetice implicate în boli degenerative precum demența sau Alzheimer. Acesta reprezintă un pas important în dezvoltarea unor modalități de a stopa boala. (1)
Studiul, publicat în revista științifică Nature Medicine, a făcut publice descoperirile cercetătorilor. Astfel, aceștia au identificat un grup de gene direct implicate în producția proteinei tau, o factor esențial în apariția demenței. Studiul a fost realizat pe rozătoare, însă experimentele realizate ulterior pe oameni au ilustrat că și în creierul uman are loc același fenomen. (2)

Cercetătorii au folosit biologia sistemică pentru a identifica acele procese genetice implicate în excesul de tau în cazul participanților cu demență frontotemporală, o formă incipientă a bolii.

„Încă mai avem de lucrat pentru a dezvolta medicamente care să combată aceste mutații, însă acesta este un pas încurajator în acea direcție”, a spus Daniel Geschwind, unul dintre autorii studiului.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 20-12-2019 | creare: 06-12-2018 | Vizite: 821
Bibliografie
1. Neuroscientists pinpoint genes tied to dementia. - https://www.sciencedaily.com/releases/2018/12/181203185342.htm
2. Identification of evolutionarily conserved gene networks mediating neurodegenerative dementia. - https://www.nature.com/articles/s41591-018-0223-3
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Sedativele uzuale pentru anxietate și insomnie ar putea crește riscul de Alzheimer
  • Edentația parțială la vârstnici: factor predictiv al declinului cognitiv?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum