Noi cercetări susțin prezența bacteriilor intestinale la făt

©

Autor:

Noi cercetări susțin prezența bacteriilor intestinale la făt
Un studiu realizat la oameni și șoareci a demonstrat că fătul are propriul microbiom sau comunitate de bacterii care trăiesc în intestin, despre care se știe că joacă roluri importante în sistemul imunitar și în metabolism. Cercetătorii au confirmat, de asemenea, că microbiomul fetal este transmis de la mamă.
Aceste descoperiri propun posibilitatea unor intervenții, încă din timpul sarcinii, care să stimuleze microbiomului fetal în cazul unei nașteri premature, pentru a ajuta copilul să crească rapid și să reducă șansele de infecție. Studiul a fost publicat în revista JCI Insight.

„Studiul nostru furnizează dovezi puternice că un microbiom complex este transmis de la mamă la făt. Acum putem urmări modalități de a stimula dezvoltarea sistemului imunitar fetal și metabolismul prin stimularea microbiomului mamei. Descoperirile noastre indică multe oportunități pentru o intervenție timpurie care să ajute la prevenția bolilor”, spune autorul principal Patrick Seed.

Se estimează că microbiomul uman constă în peste un trilion de bacterii la o singură persoană. Cercetările au stabilit că anumite caracteristici ale microbiomului joacă roluri cauzale în obezitate, alergie, astm, diabet, boli autoimune, depresie și cancer.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 01-12-2022 | creare: 28-10-2019 | Vizite: 600
Bibliografie
Even the fetus has gut bacteria. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/10/191023132145.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hormonii din laptele matern influențează pozitiv flora intestinală a sugarului
  • De ce vinul și ciocolata pot declanșa migrene?
  • Loțiunea pe bază de bacterii benefice pentru infecțiile pielii
  •