Neuronii care dictează instalarea anxietății

Neuronii care dictează instalarea anxietății

©

Autor:

Neuronii care dictează instalarea anxietății
Noi cercetări sugerează că un grup de neuroni specifici dictează instalarea anxietății, când se anticipează posibile situaÈ›ii negative.

Oricine se poate confrunta cu griji, teamă sau stres, dar anxietatea este o tulburare mentală caracterizată de temeri sau griji generalizate È™i prelungite ce interferă cu activitățile zilnice. Cercetătorii din cadrul Facultății de Medicină a Universității Washington vin cu o serie de descoperiri de la baza declanșării anxietății la nivel cerebral, atrăgând atenÈ›ia asupra unui grup de neuroni ce devin activi când simÈ›im că ne putem confrunta teoretic cu evenimente neplăcute.

Studiul actual a fost realizat pe grupuri de maimuÈ›e. S-a observat că un set specific de neuroni se activează în momentul în care animalele testate (maimuÈ›ele) presupuneau că va avea loc un eveniment negativ sau neplăcut (în cazul de față, stropirea cu apă) – dar nu când È™tiau cu siguranță că va fi. AceÈ™ti neuroni nu se activau în schimb când ceva pozitiv va avea loc, ci doar în cazul experienÈ›elor negative probabile, incerte.

În cadrul cercetării a fost studiat cortexul cingular anterior, o regiune a creierului de la nivelul stratului exterior în care cele două emisfere se întâlnesc. Această zonă joacă un rol esenÈ›ial în declanÈ™area afecÈ›iunile mentale ca anxietatea, deficitul de atenÈ›ie, depresia sau tulburarea obsesiv compulsivă. Cercetătorii au confirmat diferenÈ›ele de la nivelul cortexului cingular anterior la persoanele fericite È™i cele cu tulburări mentale. Cu toate acestea, funcÈ›ionarea celulelor asociate cu aceste diferenÈ›e cerebrale È™i consecinÈ›ele nu sunt în totalitate explicate.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 23-12-2018 | creare: 02-08-2017 | Vizite: 1719
Bibliografie
Cellular roots of anxiety identified, link: https://medicalxpress.com/news/2017-07-cellular-roots-anxiety.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O nouă descoperire privind bazele genetice ale autismului
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum