Muzica poate aduce beneficii pentru sănătate persoanelor în vârstă

©

Autor:

Muzica poate aduce beneficii pentru sănătate persoanelor în vârstă
Un sondaj recent realizat de Universitatea din Michigan arată că majoritatea adulților mai în vârstă consideră că muzica are un impact pozitiv semnificativ asupra sănătății lor fizice și mentale. Aproape toți respondenții (98%) au raportat cel puțin un beneficiu legat de sănătate prin implicarea în activități muzicale, fie că este vorba de ascultarea muzicii, fie de participarea la activități muzicale, cum ar fi cântatul într-un cor sau interpretarea unui instrument. Trei sferturi dintre participanți au afirmat că muzica îi ajută să se relaxeze și să-și reducă stresul, în timp ce 65% au spus că muzica îmbunătățește starea lor de sănătate mintală și starea de spirit. Aproximativ 60% dintre respondenți au menționat că muzica îi energizează sau îi motivează.
Sondajul, sprijinit de AARP și Michigan Medicine și bazat la Institutul U-M pentru Politică și Inovare în Îngrijirea Sănătății, a implicat un eșantion național de adulți cu vârste între 50 și 80 de ani și a explorat experiențele și sentimentele lor legate de ascultarea și crearea muzicii. Majoritatea respondenților au raportat că ascultă muzică frecvent, cu 85% dintre ei ascultând muzică de cel puțin câteva ori pe săptămână. Aproximativ 41% dintre participanți au declarat că au participat la spectacole muzicale live de cel puțin câteva ori în ultimul an.

Sondajul a evidențiat, de asemenea, diferențe între grupuri în ceea ce privește obiceiurile de ascultare a muzicii și impactul asupra sănătății. De exemplu, persoanele care au raportat o sănătate fizică mai precară și cele care au spus că se simt adesea izolate sunt mai puțin predispuse să asculte muzică în fiecare zi. Adulții mai în vârstă de culoare au fost mai predispuși să cânte într-un cor în ultimul an și să considere muzica ca fiind foarte importantă pentru ei.

Rezultatele sondajului subliniază puterea muzicii de a conecta oamenii, îmbunătăți starea de spirit și energia, sau chiar a atenua durerea, sugerând că muzica ar putea fi un instrument valoros pentru îmbunătățirea sănătății și bunăstării în rândul adulților mai în vârstă. Această descoperire subliniază importanța muzicii în îmbătrânirea sănătoasă, îmbunătățirea stării de spirit, promovarea conexiunilor sociale și, potențial, îmbogățirea sănătății creierului.

sursa: Science Daily
foto: Michigan Medicine - University of Michigan (Getty Images)

Data actualizare: 09-02-2024 | creare: 09-02-2024 | Vizite: 378
Bibliografie
Music may bring health benefits for older adults, poll suggests, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/02/240207120507.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce unele persoane nu reacționează emoțional la niciun tip de muzică?
  • Persoanele care știu să cânte la un instrument muzical au o viteză de reacție mai mare
  • Muzica veselă evocă mult mai ușor amintiri autobiografice
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum