Modul în care respirăm ne poate influența emoțiile

©

Autor:

Modul în care respirăm ne poate influența emoțiile
Legătura dintre starea emoțională și ritmul respirației este una evidentă și dovedită: dacă suntem stresați respirăm sacadat, scurt și repede, în timp ce dacă suntem relaxați ritmul respirației este lent și profund.

Astfel, în timp ce ritmul respirației poate fi un simptom al stresului sau anxietății, efectul este reciproc - cercetările sugerează că găsirea unui mod de a controla respirația poate influența starea și emoțiile noastre.

De exemplu, respiratul profund și lent ne poate calma, inducând mental starea de relaxare.

Un abdomen plat este considerat atractiv, astfel că atât femeile cât și bărbații au tendința de a-și contracta musculatura stomacului, lucru ce se suprapune cu respirația profundă și treptată, făcând-o sacadată și incompletă, lucru ce crește tensiunea.

Studiile sugerează că o metodă de schimbare în bine a acestui aspect este efectuarea exercițiilor de respirație a câte 30 de minute pentru a reduce simptomele anxietății.

În cazul persoanelor extrem de anxioase, trei ore de meditație bazată pe exerciții de respirație zilnice pot reduce considerabil simptomele anxietății, după cum a arătat un studiu publicat în The Journal of Traumatic Stress (2014).

Cercetătorii de la Harvard oferă câteva sfaturi pentru a efectua corect exercițiile de respirație: pentru început, așezați-vă într-o poziție confortabilă, inspirați ușor aer pe nas, lăsați musculatura pieptului și a stomacului să se destindă, iar la final expirați ușor pe gură sau pe nas.

Sursa: Science Alert

Data actualizare: 04-01-2020 | creare: 04-08-2016 | Vizite: 1581
Bibliografie
The way you breathe could be affecting your emotions, link: https://www.sciencealert.com/the-way-you-breath-could-change-your-emotions
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Dependența față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia și anxietatea
  • Anxietatea poate influența negativ luarea deciziilor
  •