Modul în care respirăm ne poate influența emoțiile
©
Autor: Mancaș Mălina
![Modul în care respirăm ne poate influența emoțiile](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=34116.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Astfel, în timp ce ritmul respiraÈ›iei poate fi un simptom al stresului sau anxietății, efectul este reciproc - cercetările sugerează că găsirea unui mod de a controla respiraÈ›ia poate influenÈ›a starea È™i emoÈ›iile noastre.
De exemplu, respiratul profund È™i lent ne poate calma, inducând mental starea de relaxare.
Un abdomen plat este considerat atractiv, astfel că atât femeile cât È™i bărbaÈ›ii au tendinÈ›a de a-È™i contracta musculatura stomacului, lucru ce se suprapune cu respiraÈ›ia profundă È™i treptată, făcând-o sacadată È™i incompletă, lucru ce creÈ™te tensiunea.
Studiile sugerează că o metodă de schimbare în bine a acestui aspect este efectuarea exerciÈ›iilor de respiraÈ›ie a câte 30 de minute pentru a reduce simptomele anxietății.
În cazul persoanelor extrem de anxioase, trei ore de meditaÈ›ie bazată pe exerciÈ›ii de respiraÈ›ie zilnice pot reduce considerabil simptomele anxietății, după cum a arătat un studiu publicat în The Journal of Traumatic Stress (2014).
Cercetătorii de la Harvard oferă câteva sfaturi pentru a efectua corect exerciÈ›iile de respiraÈ›ie: pentru început, aÈ™ezaÈ›i-vă într-o poziÈ›ie confortabilă, inspiraÈ›i uÈ™or aer pe nas, lăsaÈ›i musculatura pieptului È™i a stomacului să se destindă, iar la final expiraÈ›i uÈ™or pe gură sau pe nas.
Sursa: Science Alert
Data actualizare: 04-01-2020 | creare: 04-08-2016 | Vizite: 1590
Bibliografie
The way you breathe could be affecting your emotions, link: https://www.sciencealert.com/the-way-you-breath-could-change-your-emotions ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Efectele expunerii la cantități scăzute de plumb și consumul de alcool
- Lipsa unui frate crește riscul de obezitate
- Cercetările evidențiază impactul tulburărilor de alimentație asupra stării de sănătate
- Daunele cauzate de expunerea la lumină albastră cresc odată cu înaintarea în vârsta
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Cum fac sa dispară neliniștea continua, frica?
- Obsesie...anxietate...frica etc etc
- Tulburari de anxietate si atacuri de panica !
- Anxietate generalizata ! Vreau sa fiu ca inainte!!!0
- Anxietate?
- Anxietate frica fara motiv
- Anxietate si atacuri de panica sau altceva ?
- Nu mai stiu daca transpir de la Seroxat sau de la anxietate
- Anxietate si atacuri de panica de ceva timp
- Artroza cervicala si depresie, anxietate, atacuri de panica