Metodă nouă de evaluare a siguranței vaccinurilor, care elimină testările pe animale
©
Autor: Teodorescu Mihai
![Metodă nouă de evaluare a siguranței vaccinurilor, care elimină testările pe animale](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=38887.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Vaccinurile sunt produse farmaceutice sigure și puternice care previn bolile infecțioase cauzate de viruși sau bacterii și care reduc răspândirea agenților patogeni în rândul populației umane. Un vaccin previne o boală infecțioasă, deoarece organismul dezvoltă capacitatea de a recunoaște și distruge agentul patogen. Vaccinurile sunt în general concepute dintr-un agent patogen slăbit sau din părți ale acestuia.
Pentru a putea fi utilizate pe populații umane, vaccinurile sunt mai întâi testate, pentru ca specialiștii să se asigure că nu există riscuri semnificative asociate vaccinării. Grupul de cercetare de la Universitatea din Turku a condus dezvoltarea unei noi metode de testare care poate fi utilizată pentru a asigura siguranța toxinei pertussis în vaccinul antip pertussis. Vaccinul contra tusei convulsive, denumită și pertussis, care aparține și programului național finlandez de vaccinare, conține structurile de suprafață ale bacteriei pertussis și forme inactivate ale toxinei pertussis produse de bacterii.
Noua metodă de testare detectează modul în care toxina tusei convulsive distruge sistemul vital de control al celulei. Comparativ cu metodele actuale din industria vaccinurilor, metoda actuală este mai eficientă și permite detectarea unor niveluri de până la o sută de ori mai mici de toxină. În plus, specialiștilor le este permis să utilizeze în întregime celule cultivate în laborator, provenite de la oameni, în testarea efectelor vaccinului. Prin urmare, este redusă semnificativ necesitatea utilizării testărilor pe animale în industria vaccinurilor.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 14-12-2020 | creare: 14-12-2020 | Vizite: 420
Bibliografie
New method for evaluating vaccine safety, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/12/201208111449.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Terapia electrochimică – o nouă modalitate de a trata infecțiile cauzate de implanturile metalice
- Picături oftalmice pentru îmbunătățirea vederii pe timp de noapte
- „OxyGAN”, algoritmul AI folosit pentru măsurarea nivelului de oxigen din țesuturi
- Inteligența artificială folosită pentru a semnaliza apariția și răspândirea agenților patogeni
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni