Metoda de cartografiere a creierului iluminează țintele pentru tratarea simptomelor neuropsihiatrice
Oamenii de știință au identificat o nouă metodă de cartografiere a creierului, care poate ajuta la găsirea cauzelor unei varietăți de afecțiuni neuropsihiatrice și la stabilirea locurilor de stimulare promițătoare ca ținte terapeutice. Aceste noi abordări analizează ținte pentru viitoarele studii clinice pentru depresie și boala Parkinson.
S-au realizat progrese semnificative în corelarea aberațiilor din circuitele cerebrale specifice cu afecțiunile neuropsihiatrice, precum depresia. Totuși, este greu de demonstrat că deteriorarea acestor circuite provoacă respectivele simptome și că țintirea acestora prin intermediul terapiei ar putea ajuta pacienții.
Au fost integrate datele privind leziunile cerebrale cu cele despre modul în care două tratamente influențează tulburările neuropsihiatrice, și anume stimularea profundă a creierului (DBS) și stimularea magnetică transcraniană (TMS).
Studiul a fost realizat de către cercetătorii de la Brigham and Women‘s Hospital și a fost publicat în jurnalul Nature Human Behavior.
S-au urmărit date despre depresie și boala Parkinson, asociate cu leziuni cerebrale bine definite, care sunt tratate în mod obișnuit cu stimularea profundă a creierului (DBS) și stimularea magnetică transcraniană (TMS).
S-au analizat 461 de leziuni cerebrale, 101 site-uri DBS și 151 de site-uri TMS și s-a făcut comparație între pacienții care au dezvoltat depresie, pacienții care au prezentat îmbunătățiri ale depresiei și pacienții care nu au avut modificări ale dispoziției.
În urma analizei datelor, s-a identificat un circuit cerebral care este o țintă terapeutică eficientă atât pentru tratamentele de stimulare a creierului invazive, cât și pentru cele neinvazive. Rezultatele stimulării creierului variază în funcție de circuitul vizat, nu depind de tehnica utilizată, stimularea profundă a creierului (DBS) ori stimularea magnetică transcraniană (TMS).
Ulterior, cercetătorii au combinat date despre 29 de leziuni și 95 de locuri de stimulare pentru tremurături și rigiditate de la pacienți cu boala Parkinson. S-a observat că leziunile asociate cu simptomele motorii din boala Parkinson sunt conectate la aceleași circuite ca și locurile de stimulare prin care sunt ameliorate aceste simptome.
Sunt necesare mai multe studii clinice, prin intermediul cărora să se confirme că pot fi ameliorate simptomele pacientului prin direcționarea circuitelor cerebrale identificate prin noua abordare.
Cercetătorii desfășoară în prezent un studiu pentru a confirma țintele TMS distincte pe care le-au identificat recent pentru depresie și anxietate. Aceștia intenționează să perfecționeze hărțile circuitelor pentru alte afecțiuni neuropsihiatrice, precum tulburările de anxietate, mania, tulburările de stres post-traumatic, halucinațiile și tulburările de mișcare.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni