Menopauza precoce nu este influențată de activitatea fizică

©

Autor:

Menopauza precoce nu este influențată de activitatea fizică
Cercetătorii au demonstrat că între gradul de activitate fizică depus de femei și menopauza precoce nu există nicio legătură.
Studiul publicat în revista Human Reproduction a analizat date de la 107.275 de femei care au fost urmarite prospectiv în perioada anilor 1989-2011, fără să se înregistreze nicio asociere între activitatea fizică la orice vârstă și menopauza precoce.

„Câteva studii anterioare au sugerat că mai multă activitate fizică este asociată cu vârsta mai înaintată la menopauză, dar chiar și în aceste studii efectele au fost scăzute. Rezultatele noastre oferă dovezi substanțiale că activitatea fizică nu este asociată cu menopauza precoce”, a declarat coordonatorul studiului, dr. Elizabeth Bertone-Johnson de la Universitatea din Massachusetts, SUA.

La studiu au participat femei cu vârsta cuprinsă între 25-42 de ani, care pentru o perioadă de 22 de ani au completat chestionare despre stilul de viață și condițiile medicale. Pentru a evalua frecvența, durata și intensitatea activităților, cercetătorii au înmulțit orele de activitate fizică din fiecare săptămână cu scorul echivalent metabolic (MET), pentru a crea un total de ore MET pe săptămână.

Rezultatele nu au prezentat nicio diferență semnificativă în ceea ce privește riscul de menopauză precoce la femeile care au avut un scor MET mai mare, adică au depus mai mult efort fizic.

Cercetatorii investighează în continuare alți factori care ar putea juca un rol important la femeile care se confruntă cu menopauză timpurie.

Limitările studiului includ faptul că femeile și-au raportat activitatea fizică depusă și schimbările care țin de menopauză, acestea nefiind supraveghetate în timpul studiului, iar majoritatea participanților au fost persoane cu o culoare a pielii deschisă.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 11-09-2018 | creare: 11-09-2018 | Vizite: 1022
Bibliografie
Exercise is unrelated to risk of early menopause. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/09/180904190610.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Proteinele de origine vegetală ar putea reduce riscul instalării precoce a menopauzei
  • Femeile cu o greutate mai mică decât cea normală ar putea ajunge mai devreme la menopauză
  • Terapia cu celule stem ar putea anula efectele menopauzei premature, restabilind fertilitatea
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum