Medicamentele stimulente previn simptomele ADHD

©

Autor:

Medicamentele stimulente previn simptomele ADHD

Un studiu realizat de Massachusetts General Hospital investigators a demonstrat că tratamentul precoce cu medicamente stimulente protejează împotriva complicațiilor funcționale, asociate cu ADHD, cum ar fi tulburările de dispoziție, de conduită, de consum de substanțe și previne eșecul academic.
Cercetătorii au investigat numărul de pacienţi necesar să fie trataţi (NNT), adesea folosit pentru a arăta eficacitatea unei intervenții. Cu cât NNT este mai mic, cu atât tratamentul este mai eficient.

Anchetatorii au analizat datele provenite de la trei analize anterioare. Două dintre acestea au fost studii de lungă durată, la care au luat parte copii cu și fără ADHD - unii dintre cei diagnosticați cu ADHD au fost tratați cu stimulente, alții nu. Al treilea studiu a fost un studiu randomizat care a implicat tineri cu ADHD și a măsurat gradul în care condiția lor s-a îmbunătățit după șase săptămâni de tratament, fie cu stimulente, fie cu placebo.

NNT-urile s-au dovedit a fi destul de scăzute: trei participanți cu ADHD trebuiau tratați pentru a preveni dezvoltarea tulburării de conduită, de anxietate sau de tip opozant, patru trebuiau tratați pentru a împiedica dezvoltarea depresiei majoră și cinci trebuiau tratați pentru a preveni dezvoltarea de tulburare bipolară.

„Acum avem dovezi care ne permit să spunem că tratamentul pe bază de stimulente împiedică dezvoltarea mai multor simptome funcționale foarte grave”, spune Biederman, profesor de psihiatrie la Harvard Medical School.

Studiile anterioare privind folosirea medicamentelor stimulente în tratarea ADHD-ului, au avut limitări cum ar fi investigarea rezultatelor doar la băieți sau omiterea efectelor de protecție ale tratamentului.

Sursa: Science Daily


Data actualizare: 31-07-2019 | creare: 31-07-2019 | Vizite: 624
Bibliografie
How stimulant treatment prevents serious outcomes of ADHD. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190723085959.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Primele luni de viață într-un orfelinat asociate cu un țesut cerebral mult mai subțire în zonele creierului afectate de ADHD (studiu în România)
  • Omega 3 ar putea ajuta copiii cu ADHD
  • Copiii cu ADHD învață mai bine atunci când se mișcă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum