Medicamente antivirale care ar putea combate infecția cu virusul SARS-CoV-2

©

Autor:

Medicamente antivirale care ar putea combate infecția cu virusul SARS-CoV-2
Cercetători din numeroase țări de pe glob au lucrat împreună pentru un nou studiu despre posibile terapii medicamentoase împotriva virusului SARS-CoV-2. Studiul a identificat trei medicamente antivirale și antimalarice utilizate împotriva virusului Ebola și a virusului Marburg care pot fi eficace și pentru pacienții cu COVID-19: tilorona, quinacrina și pironaridina.
Pandemia SARS-CoV-2 a mobilizat oameni de știință din întreaga lume pentru a identifica tratamente și terapii profilactice pentru boala COVID-19. În lupta împotriva noului coronavirus, un tratament administrat în timp util, cu efecte benefice atât pe termen scurt, cât și pe termen lung poate salva vieți. În studiul publicat de North Carolina State University în jurnalul ACS Omega, compușii analizați au fost testați in vitro împotriva SARS-CoV-2, împotriva unui virus comun care determină răceală (HCoV 229E), dar și împotriva coronavirusului murin, cunoscut și drept virusul hepatitei murine (MHV). Cercetătorii au folosit numeroase linii celulare drept ținte potențiale pentru infecția cu SARS-CoV-2 în corpul uman, utilizarea unui număr reduse de linii celulare putând determina rezultate fals negative. După ce liniile celulare au fost infectate cu diferiți viruși, a fost înregistrat răspunsul acestora în urma tratamentului cu medicamentele antivirale studiate, împiedicând replicarea virală în celule.

„Am căutat compuși care ar putea bloca intrarea virusului în celulă”, a afirmat Ana Puhl, cercetător în cadrul Collaborations Pharmaceuticals și, de asemenea, autorul corespondent al lucrării. „Am ales acești compuși pentru că știm că alți antivirali care acționează cu succes împotriva Ebola sunt, de asemenea, inhibitori eficienți ai SARS-CoV-2.

„În liniile celulare derivate de la om, am constatat că toți cei trei compuși au funcționat similar cu remdesivirul, un medicament utilizat în prezent pentru tratarea COVID-19”, a adăugat Frank Scholle, profesor de biologie la NC State și co-autor al studiului. „Cu toate acestea, nu au fost deloc eficiente în celulele Vero, adică în celulele provenite de la maimuțe.”

Cercetările necesită dovezi suplimentare, prin testarea eficacității compușilor pe modele de șoareci de laborator, cu scopul de a înțelege modul detaliat în care medicamentele selectate inhibă replicarea virală. O descoperire semnificativă în cadrul studiului de față a fost modul în care acești compuși nu împiedică doar legarea virusului de celule, ci și activitatea virală care ar putea să apară, deoarece compușii acționează asupra lizozomilor din mediul intracelular. „Lizozomii, care sunt importanți pentru funcționarea normală a celulelor, sunt atacați de virus pentru a facilita intrarea și ieșirea acestuia din celulă. Așadar, dacă mecanismul respectiv de inhibare a lizozomilor este întrerupt, virusul odată intrat în celulă nu mai poate ieși, deci nu mai poate infecta și alte celule.”

„De asemenea, un alt rezultat important al studiului a relevat faptul că acești compuși sunt eficienți nu numai împotriva virusului SARS-CoV-2, ci și împotriva coronavirusurilor conexe. Acest aspect ne-ar putea oferi un avans în ceea ce privește terapiile, pe măsură ce apar noi tipuri de coronavirusuri”, a afirmat Frank Scholle.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 29-04-2021 | creare: 29-04-2021 | Vizite: 442
Bibliografie
Three common antiviral drugs potentially effective against COVID-19, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/03/210324113340.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antivirale naturale (alimente) - eficiente împotriva coronavirusului?
  • Tratament COVID-19 în New York: vitamina C
  • COVID-19: Terapia cu plasmă convalescentă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum