Grad redus de neutralizare al vaccinurilor anti-COVID față de varianta sud-africană
Autor: Teodorescu Mihai
Într-un nou studiu, oamenii de știință de la Institutul Pasteur demonstrează că varianta britanică a SARS-CoV-2 este neutralizată în același grad cu virusul de referință (D614G), în timp ce varianta sud-africană este mai puțin sensibilă la anticorpii neutralizanți.
Pentru a neutraliza varianta sud-africană, concentrațiile de anticorpi trebuie să fie de șase ori mai mari decât pentru tulpina inițială a virusului. Această diferență de sensibilitate a fost observată și la persoanele vaccinate, anticorpii din serul lor fiind eficienți împotriva variantei britanice, dar mai puțin împotriva variantei sud-africane.
Variantele B.1.1.7 și B.1.351 ale SARS-CoV-2 au fost detectate pentru prima dată în Marea Britanie și, respectiv, în Africa de Sud și, de atunci, s-au răspândit în multe alte țări. Oamenii de știință de la Institutul Pasteur și-au unit forțele cu specialiști de la cinci spitale din Franța pentru a studia sensibilitatea acestor două variante la anticorpii neutralizanți prezenți în probele de ser ale persoanelor care au fost vaccinate sau infectate anterior cu SARS-CoV-2. Ei au comparat această sensibilitate cu cea a virusului de referință (D614G), care a fost până de curând cea mai răspândită tulpină din Franța. Oamenii de știință au demonstrat că varianta britanică este neutralizată în același grad ca D614G, în timp ce varianta sud-africană este mai puțin sensibilă la anticorpii neutralizanți.
Oamenii de știință au izolat variantele SARS-CoV-2 B.1.1.7 și B.1.351 folosind probe furnizate de Institutul Pasteur. Probele de ser ale persoanelor care au fost vaccinate sau expuse anterior la SARS-CoV-2 au fost utilizate pentru a studia sensibilitatea variantelor la anticorpii prezenți în acest ser. „Anterior, eficacitatea neutralizării fusese evaluată în principal folosind teste cu pseudovirusuri. Credem că este crucial să se utilizeze tulpini de virusuri infecțioase autentice, în plus față de pseudovirusuri, pentru a evalua sensibilitatea virală la anticorpii neutralizanți”, a explicat co-autorul Olivier Schwartz, cercetător la Institutul Pasteur.
Rezultatele studiului au arătat că varianta britanică (B.1.1.7) a fost neutralizată în proporție de 95% (79 din 83) din serul persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2 și ale căror probe au fost prelevate până la la nouă luni de la apariția simptomelor. Aceleași proporții au fost observate pentru tulpina D614G. Mai mult, nu a existat nicio diferență majoră în concentrațiile de anticorpi necesare pentru neutralizarea tulpinilor D614G sau B.1.1.7. Cu toate acestea, oamenii de știință au observat o scădere a activității de neutralizare față de varianta sud-africană la 40% din probele de ser ale indivizilor care au fost expuși la virus, pentru probele prelevate la nouă luni după infecția primară. De asemenea, au demonstrat că pentru a neutraliza varianta sud-africană (B.1.351), concentrațiile de anticorpi trebuie să fie de aproximativ șase ori mai mari decât pentru D614G.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Medicația obișnuită utilizată pentru reducerea nivelului de colesterol poate reduce severitatea COVID-19
- Pacienții COVID pozitivi au un risc crescut de boli neurodegenerative
- COVID-19 nu se transmite de la mamă la nou-născut (studiu de caz în China)
- Patologia debutului infecției pulmonare cu coronavirusul COVID-19 descrisă pentru prima dată
- Gangllioni gat
- Congestie nasala
- Păreri PRO Vaccinare - să mă vaccinez anti covid?
- Vaccinul covid daca vreau sa raman gravida
- Reactii adverse la prima doza de vaccin anti Covid-19, Moderna
- Ganglioni durerosi axila dupa vaccin Moderna
- Problema cu platforma ROVACCINARE
- Hemispasm facial si vaccinarea mANR, contra Covid
- Înțepături plămâni după vaccin. Va rog sa ma ajutați..