Medical Research education – ediția a IV-a

Data publicării: 05-03-2020

Medical Research education SSMB (MRe) este un proiect al Societății Studenților în Medicină din București (SSMB), care se desfășoară în cadrul departamentului SCOME (Standing Committee on Medical Education), fiind născut din conștientizarea necesității cercetării și din dorința studenților de a se implica activ în activitățile de cercetare din sfera medicală. Neexistând o altă oportunitate disponibilă pentru studenții mediciniști în acel moment, un grup de studenți din Cluj a inițiat acest proiect, care a fost apoi implementat cu ajutorul voluntarilor din rândul studenților și în București.

Scopul proiectului este de a iniția studenții mediciniști în activitatea de cercetare, de a le ghida primii pași și de a îi susține să urmeze această cale încă din anii de facultate. Pe parcursul unei ediții, care are o durată de un an, MRe oferă participanților accesul la stagii de practică în domeniul cercetării medicale, conferințe și workshopuri teoretice, precum și hands-on, care sunt complet gratuite pentru aceștia. Comunicarea evenimentelor și  înscrierile la acestea se desfășoară cu ajutorul paginii de Facebook a proiectului (www.facebook.com/MRe.SSMB)

În cadrul competiției internaționale Rex Crossley Awards, proiectul a fost selectat drept unul dintre primele 10 activități cu impact asupra comunității din care provin, fiind prezentată activitatea celor două centre în care este implementat (București și Cluj) pe durata Adunării Generale IFMSA (International Federation of Medical Students’ Association), care a avut loc în Slovenia, în perioada 1-7 martie 2019. O realizare a MRe SSMB este reprezentată de obținerea locului al III-lea la conferința internațională Timișoara Medical Education Days 2019.

În prezent se derulează a IV-a ediție Medical Research education SSMB, care a început din luna octombrie 2019. Studenții Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila București beneficiază de workshopuri de statistică, microbiologie (hands-on), prezentări despre realizarea unei lucrări științifice, conferințe despre inovația în medicină și nu numai. Înscrierea la 34 de stagii variate de practică în cercetare tocmai s-a încheiat, urmând ca studenții să beneficieze de proiectele selectate. Mai multe vor fi anunțate în curând, bineînțeles, pe pagina de Facebook Medical Research education SSMB.
Sursa: Societatea Studenților în Medicină din București, 05-03-2020, Vizualizari 1825
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.