Mai puțină sare adăugată în alimente, un risc mai mic de boli cardiovasculare

Mai puțină sare adăugată în alimente, un risc mai mic de boli cardiovasculare

©

Autor:

Mai puțină sare adăugată în alimente, un risc mai mic de boli cardiovasculare
Reducerea frecvenÈ›ei cu care o persoană adaugă sare alimentară preparatelor pe care le consumă este asociată cu un risc mai mic de boli cardiovasculare, potrivit concluziilor unui studiu publicat în Journal of the American College of Cardiology. Descoperirile indică faptul că intervenÈ›iile comportamentale care au ca obiectiv reducerea frecvenÈ›ei cu care oamenii suplimentează conÈ›inutul de sare pot îmbunătății sănătatea inimii, inclusiv în rândul persoanelor care urmează o dietă în stil DASH.
Există importante dovezi care au asociat consumul ridicat de sodiu cu hipertensiunea arterială, un important factor de risc pentru bolile cardiovasculare. Cu toate acestea, studiile epidemiologice realizate până în prezent, care au investigat această legătură, au produs rezultate contradictorii, în principal din cauza lipsei unor metode practice care să permită evaluarea pe termen lung a aportului alimentar de sodiu. Studiile publicate recent au sugerat că frecvenÈ›a cu care o persoană adaugă sare în alimentele pe care ulterior le consumă poate fi un indicator care poate fi folosit pentru prezicerea aportului individual de sodiu în timp.

În cadrul studiului, cercetătorii au evaluat dacă frecvenÈ›a cu care un individ adaugă sare în alimentele pe care le consumă, după ce acestea au fost preparate, influenÈ›ează riscul de boli cardiovasculare. Studiul a utilizat datele a peste 176.000 de persoane incluse în baza de date Biobank, care au completat chestionare cu privire la frecvenÈ›a de adăugare a sării la alimente, fără să includă sarea folosită la gătit.

Datele finale au indicat faptul că barbaÈ›ii au avut o tendință mai mare de a adăuga sare la alimentele consumate, comparativ cu femeile. De asemenea, persoanele care adăugau sare cu o frecvență mai mare erau mai des consumatori de alcool, erau mai activi fizic È™i în general aveau un indice de masă corporală mai redus.

Rezultatele confirmă asocierea dintre adăugarea de sare la alimente È™i riscul mai mare de apariÈ›ie a bolilor cardiovasculare, indiferent de stilul de viață al participanÈ›ilor È™i de bolile preexistente. De asemenea, pacienÈ›ii care urmau dieta DASH È™i care au adăugat cel mai rar sare în alimente au avut cel mai redus risc de boală cardiacă.

sursa: News Medical

Data actualizare: 09-02-2025 | creare: 05-12-2022 | Vizite: 366
Bibliografie
Lower frequency of dietary salt associated with reduced risk of heart disease, link: https://www.news-medical.net/news/20221128/Lower-frequency-of-dietary-salt-associated-with-reduced-risk-of-heart-disease.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul crescut de sare poate induce fibroză hepatică
  • Migrenele pot constitui un factor de risc pentru accident vascular cerebral È™i infarct miocardic la femei
  • Femeile care lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână pot avea un risc crescut de cancer È™i boli cardiovasculare
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum