Legătura dintre temperament, tiparele de utilizare a YouTube și problemele emoționale/comportamentale ale copiilor

Legătura dintre temperament, tiparele de utilizare a YouTube și problemele emoționale/comportamentale ale copiilor

©

Autor:

Legătura dintre temperament, tiparele de utilizare a YouTube și problemele emoționale/comportamentale ale copiilor
În contextul în care peste 90% dintre elevii din È™colile primare din Coreea de Sud deÈ›in smartphone-uri pentru a naviga pe internet, a juca jocuri È™i a viziona videoclipuri, o cercetare recentă a analizat modul în care expunerea la YouTube afectează aceÈ™ti tineri utilizatori.
Studiul publicat în revista Nature Human Behaviour a folosit date din K-CURE (Kids Cohort for Understanding Internet Addiction Risk Factors in Early Childhood), un studiu prospectiv ce evaluează efectele expunerii la media asupra copiilor mici. Cercetarea a inclus aproape 200 de copii cu vârste între opt È™i 11 ani, monitorizaÈ›i începând din 2014, când aveau între doi È™i cinci ani.

În 2018, temperamentul copiilor a fost evaluat printr-un chestionar completat de părinÈ›i, iar utilizarea YouTube È™i caracteristicile emoÈ›ionale È™i comportamentale ale copiilor au fost evaluate în 2021.

Rezultate

Studiul a constatat că utilizarea medie zilnică a YouTube era de peste două ore, iar utilizarea săptămânală medie era de cinci zile. Copiii foloseau YouTube mai ales pentru jocuri, dar È™i pentru videoclipuri DIY, filme È™i animaÈ›ii. Peste 20% dintre copiii foarte mici începeau să folosească YouTube de la vârsta de patru ani, iar 30,3% dintre copiii cu vârste între opt È™i nouă ani foloseau platforma.

Copiii cu trăsătura de temperament numită persistență, definită prin tendinÈ›a de a persevera în absenÈ›a recompenselor, erau mai puÈ›in predispuÈ™i să utilizeze YouTube. Algoritmii YouTube care sugerează videoclipuri pe baza vizualizărilor curente pot creÈ™te consumul, dar persistenÈ›a È™i autocontrolul par să joace un rol în reducerea utilizării YouTube în rândul acestui grup de copii.

Utilizarea timpurie a YouTube a fost asociată cu o probabilitate mai mare de probleme emoÈ›ionale È™i comportamentale. Expunerea la media digitală în timpul copilăriei timpurii, o perioadă asociată cu o neuroplasticitate ridicată, poate avea efecte semnificative È™i ireversibile asupra neurodezvoltării È™i comportamentului. Utilizarea frecventă a smartphone-urilor poate, de asemenea, să deterioreze autocontrolul copilului, crescând riscul de dependență.

Concluzii

Utilizarea YouTube în copilăria timpurie poate fi moderată de trăsături asociate cu persistenÈ›a, sugerând o reglementare de sine mai bună. De asemenea, studiul indică nevoia de cercetări suplimentare pentru a clarifica validitatea observaÈ›iilor legate de impactul pozitiv al conÈ›inutului educaÈ›ional vizualizat pe YouTube în timpul pandemiei. Aceste descoperiri oferă informaÈ›ii importante pentru investigaÈ›ii viitoare È™i subliniază diferenÈ›ele È™i asemănările cu cercetările anterioare despre utilizarea smartphone-urilor, evidenÈ›iind nevoia de a examina conÈ›inutul consumat utilizând date obiective de vizualizare.

sursa: News Medical

Data actualizare: 14-06-2024 | creare: 14-06-2024 | Vizite: 303
Bibliografie
Is early YouTube exposure causing emotional and behavioral issues in kids?, link: https://www.news-medical.net/news/20240612/Is-early-YouTube-exposure-causing-emotional-and-behavioral-issues-in-kids.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Urmărirea programelor TV ori statul pe telefon, o problemă reală pentru părinÈ›ii cu mai mulÈ›i copii
  • Două ore de utilizare pasivă sau activă a dispozitivelor cu ecran poate afecta sănătatea mintală a tinerilor
  • Timpul petrecut jucând jocuri video poate îmbunătăți performanÈ›ele È™colare ale copiilor
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum