Copiii activi fizic și cu o dietă sănătoasă pot fi feriți de anxietate în viața de adult, spune un nou studiu
Autor: Teodorescu Mihai
ExerciÈ›iile fizice È™i o dietă sănătoasă în copilărie contribuie la o sănătate mai bună a creierului în viaÈ›a de adult, dar È™i la niveluri mai scăzute de anxietate, potrivit noilor cercetări efectuate de oamenii de È™tiință de la UC Riverside.
Studiul la È™oareci arată efecte de durată ale obiceiurilor din viaÈ›a timpurie. DeÈ™i dieta È™i exerciÈ›iile fizice sunt recomandate în mod constant ca modalități de promovare a sănătății, acest studiu este primul care examinează efectele combinate de lungă durată ale ambilor factori atunci când sunt experimentaÈ›i la începutul vieÈ›ii.
Cercetătorii au stabilit că exerciÈ›iile fizice la începutul vieÈ›ii au redus în general comportamentele anxioase în viaÈ›a de adult. De asemenea, au dus la creÈ™terea masei musculare È™i a creierului adulÈ›ilor. Când sunt hrăniÈ›i cu diete în stil „occidental”, bogate în grăsimi È™i zahăr, È™oarecii nu numai că s-au îngrășat, ci au devenit È™i adulÈ›i care preferau alimentele nesănătoase. „De fiecare dată când mergi la medic cu îngrijorări cu privire la greutatea ta, acesta îÈ›i recomandă să faci miÈ™care È™i să mănânci mai puÈ›in. De aceea, este surprinzător că majoritatea studiilor privesc doar dieta sau exerciÈ›iile fizice separat. În cadrul acestui studiu, am vrut să le includem pe amândouă.”, a spus autorul studiului, Marcell Cadney, doctorand în fiziologie la UC Riverside.
În cadrul studiului de laborator, cercetătorii au împărÈ›it È™oarecii tineri în patru grupuri, cei cu acces la exerciÈ›ii fizice, cei fără acces, cei hrăniÈ›i cu o dietă standard sănătoasă È™i cei care au primit o dietă occidentală. Șoarecii au început să se alimenteze imediat după înțărcare È™i au continuat trei săptămâni până când au ajuns la maturitate sexuală. După încă opt săptămâni, timp în care toÈ›i È™oarecii au fost adăpostiÈ›i fără roÈ›i È™i pe o dietă sănătoasă, cercetătorii au făcut analize comportamentale, au măsurat capacitatea aerobă È™i nivelurile mai multor hormoni diferiÈ›i.
Unul dintre hormonii studiaÈ›i, leptina, este produsă de celulele adipoase È™i ajută la controlul greutății corporale. ExerciÈ›iul timpuriu a crescut nivelul de leptină la adulÈ›i, precum È™i masa de grăsime la È™oarecii adulÈ›i, indiferent de dieta pe care au mâncat-o. Anterior, echipa de cercetare a constatat că consumul de grăsime È™i zahăr în copilărie poate modifica microbiomul pe viață, chiar dacă mai târziu alimentaÈ›ia zilnică devine mai sănătoasă. Împreună, ambele studii oferă oportunități critice pentru intervenÈ›ii de sănătate în obiceiurile din copilărie.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- BabyMind, aplicația care îi ajută pe părinți să se adapteze nevoilor celor mici
- Efectele negative ale consumului de alcool în timpul alăptării, evidențiate de un studiu efectuat pe șoareci
- Cercetătorii au identificat tipurile de E.coli responsabile de meningita neonatală
- Studiu privind factorii de risc de dezvoltare timpurii pentru ADHD
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni