Înlocuirea timpului petrecut pe rețele sociale cu exercițiile fizice îmbunătățește sănătatea mintală

Înlocuirea timpului petrecut pe rețele sociale cu exercițiile fizice îmbunătățește sănătatea mintală

©

Autor:

Înlocuirea timpului petrecut pe rețele sociale cu exercițiile fizice îmbunătățește sănătatea mintală
Reducerea cu doar 30 de minute a timpului petrecut zilnic pe reÈ›elele sociale È™i efectuarea în acel interval de timp a unor activități fizice uÈ™oare poate ajuta la îmbunătățirea sănătății mintale, indică un nou studiu.
ParticipanÈ›ii la studiu care au renunÈ›at la reÈ›elele sociale în detrimentul sportului, pentru doar 30 de minute pe zi, timp de două săptămâni, au fost mai fericiÈ›i È™i mai putini stresaÈ›i de pandemia COVID-19 decât participanÈ›ii dintr-un grup de control.

Studiul, desfășurat pe perioada a două săptămâni, a inclus 642 de persoane, repartizate de cercetători în mod aproape egal în patru grupuri. SubiecÈ›ii din primul grup au redus cu 30 de minute timpul petrecut zilnic pe reÈ›elele sociale, în timp ce subiecÈ›ii din grupul al doilea au crescut durata activității fizice cu 30 de minute în fiecare zi, însă fără a modifica durata de timp petrecută pe reÈ›elele sociale. ParticipanÈ›ii din grupul al treilea au redus timpul petrecut pe reÈ›etele sociale cu 30 de minute, perioadă în care au realizat exerciÈ›ii fizice, în timp ce grupul al patrulea a fost compus din subiecÈ›i de control, care nu au efectuat nicio modificare a comportamentului.

ParticipanÈ›ii la studiu au răspuns în cadrul a trei sondaje desfășurate online È™i care le-au fost transmise înainte de începerea studiului, în timpul studiului È™i până la È™ase luni de la încheierea studiului. Sondajele vizau să identifice durata, intensitatea È™i semnificaÈ›ia emoÈ›ională a utilizării reÈ›elelor sociale, activitatea fizică È™i o serie de itemi cu privire la sentimentele de fericire.

Descoperirile au evidenÈ›iat efectele extrem de pozitive asupra sănătății mintale ale reducerii timpului petrecut pe reÈ›elele sociale în fiecare zi, în condiÈ›iile creÈ™terii activității fizice. Efectele au fost unele persistente, fiind observate chiar È™i la È™ase luni de la încheierea fazei de intervenÈ›ie.

sursa: Science Daily
foto: Ruhr-Universität Bochum News

Data actualizare: 09-09-2022 | creare: 09-09-2022 | Vizite: 371
Bibliografie
Replacing social media use with physical activity, https://www.sciencedaily.com/releases/2022/09/220907105433.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • PrezenÈ›a online a copiilor - potenÈ›iale riscuri nebănuite de către părinÈ›i
  • 1 din 5 adolescenÈ›i prezintă un somn deficitar din cauza reÈ›elelor de socializare
  • 10 motive să te apuci de sport
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum