Inhibarea unei gene prin imunoterapie, o potențială strategie terapeutică eficientă pentru cancerul de sân triplu negativ
©
Autor: Domșa Dariana
![Inhibarea unei gene prin imunoterapie, o potențială strategie terapeutică eficientă pentru cancerul de sân triplu negativ](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=41104.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
În cadrul studiului, cercetătorii au profilat 13 perechi de mostre de tumori mamare primare și metastatice de la pacienții cu cancer de sân. Cercetătorii au identificat gena CECR2 ca o țintă terapeutică, aceasta crescând expresia în tumorile care s-au răspândit la organe îndepărtate. Echipa de cercetare a descoperit faptul că CECR2 a permis celulelor canceroase de sân să migreze și să invadeze țesuturile adiacente, evitând răspunsurile sistemului imunitar al gazdei. Ca rezultat, țintirea CECR2 a dus la activarea celulelor T și a împiedicat răspândirea tumorii.
Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că inhibitorii cu molecule mici ai CECR2 pot suprima capacitatea celulelor TNBC de a se răspândi în culturile celulare și modelele animale, oferind o nouă strategie terapeutică pentru tratarea formelor avansate ale bolii. Potrivit cercetătorilor, descoperirile s-ar putea traduce printr-un răspuns crescut la imunoterapiile actuale, care au avut o eficacitate modestă asupra cancerului de sân atunci când au fost administrate ca monoterapii.
În prezent, folosind mai multe tehnologii avansate, cercetătorii lucrează la caracterizarea mecanismelor prin care CECR2 modulează expresia genelor și micromediul tumoral. După cum declară unul dintre autori, se încearcă, de asemenea, dezvoltarea unor inhibitori cu molecule mici ai CECR2, pentru utilizarea în studiile clinice.
sursa: News Medical
Data actualizare: 04-02-2022 | creare: 04-02-2022 | Vizite: 490
Bibliografie
CECR2 gene inhibition prevents triple-negative breast cancer from metastasizing, study shows, link: https://www.news-medical.net/news/20220202/CECR2-gene-inhibition-prevents-triple-negative-breast-cancer-from-metastasizing-study-shows.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Perturbarea ritmului circadian implicată în dezvoltarea cancerului gastric
- Programarea evoluției tumorii pentru combaterea proactivă a rezistenței la medicamente
- Chirurgia bariatrică contribuie la reducerea riscului de cancer la pacienții obezi
- Un tip de celule imune, mai puțin cunoscute, poate distruge cancerul esofagian
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Cancer de san??
- Cancer de san?
- Neoplasm mamar
- Cancer am aflat ieri
- Ajutati-ma cu interpretare Rezultat dupa Mastectomie Cancer de san si ce urmeaza
- Cancerul la san
- Alimentatie si tratament in cazul cancerului de san si plaman
- Cancer sau un simplu nodul?
- Cancer la san - ce simptome sunt?
- Cancer la san, va rog un raspuns.