Imunoterapia orală pentru alergii reprezintă o necunoscută pentru 72% dintre americani
©
Autor: Domșa Dariana
Un sondaj reprezentativ la nivel național al gospodăriilor din SUA, ce a inclus atât pacienți adulți, cât și îngrijitori ai copiilor cu alergie alimentară, constată diferențe socioeconomice în conștientizarea imunoterapiei orale (OIT) pentru alergiile alimentare. Sondajul a constatat că 72% dintre persoanele chestionate nu știau ce este imunoterapia orală înainte de studiul.
Alergia alimentară reprezintă o problemă semnificativă de sănătate care afectează aproximativ 8% dintre copii și 10% dintre adulți în S.U.A. În prezent, gestionarea recomandată a alergiilor alimentare implică evitarea strictă a alimentelor cu potențial alergen și asigurarea accesului rapid la epinefrină. Acest lucru reprezintă o mare provocare pentru pacienți și familii, deoarece poate afecta calitatea vieții, poate impune sarcini financiare și poate duce la o șoc anafilactic, reacție alergică severă care poate pune în pericol viața și care poate apărea după ingestia accidentală de epinefrină.
În anul 2020, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a aprobat Palforzia, un produs medicamentos din făină de arahide, pentru utilizare în OIT, făcându-l primul tratament aprobat pentru pacienții cu alergie la arahide, cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani. „Cele mai recente date epidemiologice indică faptul că aproximativ jumătate dintre copiii alergici la alimente din SUA sunt fie negri, hispanici, fie multi-rasiali, populații care au întâmpinat în mod istoric bariere mai mari în îngrijirea de specialitate datorită statutului socio-economic mai scăzut”, a declarat autorul principal, Ruchi Gupta, medic pediatru și cercetător la Spitalul de Copii Robert H. Lurie din Chicago.
Sondajele au fost finalizate de peste 750 de respondenți din toate cele 50 de state din SUA. Respondenții au fost obligați să raporteze o alergie alimentară diagnosticată de medic pentru a fi eligibili pentru studiu. „Inițiativa noastră se străduiește să înțeleagă bariere precum cea găsită în acest studiu și să dezvolte programele și resursele pentru a răspunde nevoilor comunității. Venitul și nivelul de educație nu ar trebui să fie un factor în accesul la îngrijirea sau sprijinul pentru alergii alimentare”, a spus co-autorul Anita Roach.
sursa: Science Daily
Alergia alimentară reprezintă o problemă semnificativă de sănătate care afectează aproximativ 8% dintre copii și 10% dintre adulți în S.U.A. În prezent, gestionarea recomandată a alergiilor alimentare implică evitarea strictă a alimentelor cu potențial alergen și asigurarea accesului rapid la epinefrină. Acest lucru reprezintă o mare provocare pentru pacienți și familii, deoarece poate afecta calitatea vieții, poate impune sarcini financiare și poate duce la o șoc anafilactic, reacție alergică severă care poate pune în pericol viața și care poate apărea după ingestia accidentală de epinefrină.
În anul 2020, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a aprobat Palforzia, un produs medicamentos din făină de arahide, pentru utilizare în OIT, făcându-l primul tratament aprobat pentru pacienții cu alergie la arahide, cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani. „Cele mai recente date epidemiologice indică faptul că aproximativ jumătate dintre copiii alergici la alimente din SUA sunt fie negri, hispanici, fie multi-rasiali, populații care au întâmpinat în mod istoric bariere mai mari în îngrijirea de specialitate datorită statutului socio-economic mai scăzut”, a declarat autorul principal, Ruchi Gupta, medic pediatru și cercetător la Spitalul de Copii Robert H. Lurie din Chicago.
Sondajele au fost finalizate de peste 750 de respondenți din toate cele 50 de state din SUA. Respondenții au fost obligați să raporteze o alergie alimentară diagnosticată de medic pentru a fi eligibili pentru studiu. „Inițiativa noastră se străduiește să înțeleagă bariere precum cea găsită în acest studiu și să dezvolte programele și resursele pentru a răspunde nevoilor comunității. Venitul și nivelul de educație nu ar trebui să fie un factor în accesul la îngrijirea sau sprijinul pentru alergii alimentare”, a spus co-autorul Anita Roach.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 07-09-2021 | creare: 07-09-2021 | Vizite: 584
Bibliografie
Many with food allergies don’t know about oral immunotherapy treatment option, https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210902174738.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Pityriasis Rosea
- Gastrita erosiva rectosigmoidita intoleranta alimentara si medicamentoasa
- Arefam-ul si alergia
- Respiratie insuficienta si ziua si noaptea, cu suieraturi la expiratie.
- Alergie la para?
- Alergie a pielii