Genunchi care „trosnesc” - un posibil semn de osteoartrită

©

Autor:

Genunchi care „trosnesc” - un posibil semn de osteoartrită
Analizând datele unui amplu studiu observațional, cercetătorii au concluzionat că persoanele care experimentează cracmente articulare (zgomote, pocnituri intraarticulare) în zona genunchiului ar putea avea un risc ridicat de osteoartrită. Această descoperire ar putea ajuta la identificarea pacienților cu risc crescut, precum și la diagnostic și intervenții timpurii.

Studiul longitudinal multi-centru Osteoarthritis Initiative a colectat date clinice și imagistice de la aproape 3.500 de voluntari care prezentau factori de risc pentru osteoartrită. Dintre persoanele care au dezvoltat boala la un an de la începerea studiului, mai mult de 75% aveau osteoartrită fără simptome, doar prezentă radiografic.

„Mulți dintre cei care au semne de osteoartrită pe imaginile radiografice nu acuză vreo durere de genunchi și nu există strategii de prevenție a durerii pentru această categorie de pacienți. Potrivit studiului nostru, dacă aceste persoane au cracmente articulare în zona genunchiului, atunci au și un risc mai mare de a dezvolta dureri în următorul an, comparativ cu persoanele care nu au zgomote articulare. Viitoare studii pe persoanele cu semne radiografice de osteoartrită și cracmente, dar fără dureri, ar putea identifica intervențiile potrivite pentru prevenirea durerilor de genunchi”, a spus autorul studiului, Dr. Grace Lo, profesor la Baylor College of Medicine din Houston.

Studiul a fost publicat în jurnalul Arthritis Care & Research.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 13-05-2019 | creare: 04-05-2017 | Vizite: 4496
Bibliografie
1. Noisy knees may be an early sign of knee osteoarthritis, link: https://medicalxpress.com/news/2017-05-noisy-knees-early-knee-osteoarthritis.html
2. Subjective Crepitus as a Risk Factor for Incident Symptomatic Knee Osteoarthritis: Data from the Osteoarthritis Initiative, link: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/acr.23246/abstract;jsessionid=E37C82CCB25F42631FDDE9BA87023D63.f03t03
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nanotehnologie pentru detectarea biomarkerilor moleculari ai osteoartritei
  • Embolizarea arterelor geniculare (GAE) - operația pentru osteoartrita genunchiului ce poate diminua durerea
  • Au fost identificate 9 noi gene asociate cu osteoartrita
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum