zgarietura interior pleoapa superioara-sfaturi
Acum 2zile motanelul meu m-a zgariat in interiorul pleoapei superioare, in timp ce ma jucam cu el(nici eu nu stiu cum a reusit). Am dat fuga la baie speriata, si m-am uitat, intorcandu-mi cat am putut pleoapa.Am observat 2 zgarieturi una mai in fata una mai in spate putin, mici, aratau exact ca niste zgarieturi. Nu mi-a curs sange, doar ca zgarieturile erau rosii, evident. Pe moment am avut senzatia ca as avea ceva in ochi si ma durea.
Mam spalat f bine cu ceai de musetel, defapt mi-am pus ca si cum mi-as fi pus picaturi, apoi m-am culcat. Ziua urmatoare era f putin umflat si ma simteam mai bine.Am mers la farmacie si mi s-a recomandat niste picaturi pe baza de antibiotic.Le-am luat si le folosesc conform prospectului, si nu mai simt nimic doar ca ma doare daca ating pleoapa, ca si cum as avea o vanataie.Nu mi-am mai intors pleoapa sa verific stadiul de vindecare deoarece mi-e frica sa nu agravez, sau ceva. De asemeni, nu am iesit din casa in aceste 2 zile de frica sa nu mi se infecteze de la praf sau ceva.
Credeti ca este cazul sa consult un medic, sau atata timp cat nu am dureri, lacrimare, usturimi si chestii de genul este ok?
Mam spalat f bine cu ceai de musetel, defapt mi-am pus ca si cum mi-as fi pus picaturi, apoi m-am culcat. Ziua urmatoare era f putin umflat si ma simteam mai bine.Am mers la farmacie si mi s-a recomandat niste picaturi pe baza de antibiotic.Le-am luat si le folosesc conform prospectului, si nu mai simt nimic doar ca ma doare daca ating pleoapa, ca si cum as avea o vanataie.Nu mi-am mai intors pleoapa sa verific stadiul de vindecare deoarece mi-e frica sa nu agravez, sau ceva. De asemeni, nu am iesit din casa in aceste 2 zile de frica sa nu mi se infecteze de la praf sau ceva.
Credeti ca este cazul sa consult un medic, sau atata timp cat nu am dureri, lacrimare, usturimi si chestii de genul este ok?
3 comentarii
Nu cred ca mai este cazul, insa, continua cu picat. de antibiotic cam 5 zile (este regula utilizarii oricarui antibiotic 5-7 zile ).si pentru linistea ta poti merge la un medic oftalmolog ca sa-ti confirme ca procesul de vindecare decurge bine.
Inca ceva.Ma pot machia?Daca nu, cam cat timp trebuie sa astept pana pot?Aceasta este a 3a zi de la incident si folosesc zilnic picaturi cu antibiotic.
Buna ziua! Mai aveti simptomatologia mentionata initial? Cred ca este bine sa va vada si un oftalmolog; Si ca tratament, eu v-as fi recomandat : igiena locala riguroasa cu un sampon pentru bebelusi" No Tears", Ciplox colir, in amandoi ochii , 1 picatura de 5 ori pe zi, 7 zile, in cursul zilei, iar seara, unguent Ciplox, 1 aplicatie in sacul conjunctival inferior si la nivelul marginilor palpebrale, in ochiul afectat, 7 zile;va puteti machia la sfarsitul tratamentului; numai bine
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9zbateri ale pleoapelor
- 11Oare am blefarospasme ?
- 3Umflaturi rosii pe piele dureroase
- 33ptoza palpebrala
- 4de cateva zile mi-a aparut un mic nigel pe pleoapa
- 3pleoape rosii fetita 4 ani
- 1pete rosii pe pleoape
- 3Pete pe pleoape
- 4Pleoapa umflata...
- 3Pete de grasime pe pleoape
- 3Bartonella Henselae, rog ajutor